Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Barbunya Tarifleri > Kuru Fasulye Pilakisi (34 adet - 5,104,291 defa bakıldı)

Kuru Fasulye Pilakisi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Barbunya Tarifleri
Fava Tarifleri
İç Bakla Tarifleri
Kuru Börülce Tarifleri
Kuru Fasulye Tarifleri
Mercimek Tarifleri
Nohut Tarifleri
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Fasulye Pilakisi

patent
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.12.2009
Mesajlar: 21
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc44255
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2009
3,330 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg. dermason fasulyesi
1 adet patates
1 adet kereviz
1 adet havuç
2 baş soğan
10 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 bardak zeytinyağı
5 bardak su
Yeterince tuz, limon

YAPILIŞI:
Fasulyeleri bir gün önceden ıslatır, yarı pişmiş hale gelinceye kadar haşlarız. Suyunu süzer, bir kenarda bekletiriz. Bir tencerede, küçük küçük doğranmış soğanları, kızgın zeytinyağında hafifçe pembeleştiririz. Daha önceden hazırladığınız tavla zarı büyüklüğünde doğranmış patates, kereviz, havucu tencereye atıp soğanlarla karıştırınız. Bir iki defa çeviriniz.
Ayıklanmış sarımsaklar, parçalanmadan, diş diş tencereye katılır, süzülmüş fasulyeler ilave edilip, beş bardak su konur. Su konduktan sonra tuz ekilip, son defa iyice karıştırılır. Ateşin altı kısılır ve bir saat civarında ağır ağır yemeğin suyu çektirilir. Eğer hızlı ateşte pişirirseniz, fasulyeler zeytinyağını emmez, diri kalır.
Servis yaparken üzerini ince kıyılmış maydanozla süslemeyi ihmal etmeyin.


FASULYE PİLAKİSİ

kolaj
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.02.2009
Mesajlar: 35
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc34611
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2009
3,187 defa indirildi / yazdırıldı




2 bardak kuru fasulye
1 1/4 bardak zeytinyağı
1 büyük sarı patates
1 orta boy kereviz kökü
1 büyük boy havuç
1 büyük boy soğan (1 büyük)
5 diş sarımsak
yarım çorba kaşığı toz şeker
yarım bardak su
yatım demet maydanoz (üstüne)
Tuz

1 Bir gece önceden soğuk suda yatırılmış 2 bardak kuru fasulyenin suyunu döktükten sonra bunları, içinde kaynar bir halde 12 bardak su alan tencereye atarak, ateşin ısısını hafifçe düşürmeli ve fasulyelerin renkleri dönüp de az pişmiş bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 30 dakika haşlamalı ve tencereyi ateşten alarak, kevgirden geçirmek suretiyle fasulyeleri süzülmeye bırakmalıdır.
2 Diğer taraftan bir tencereye; bir çeyrek bardak zeytinyağı ile, küçük kesilmiş 1 büyükçe baş soğan koyarak, soğanlar hafifçe ölünceye kadar karıştırarak kavurmalı, sonra bu soğanlara, 4 bardak da su katarak kaynamaya bırakmlıdır. (Küçük parçalara doğranmış 1 büyük domates de katılabilir.)
3 Su kaynayınca buna; üstü kazınmış ve yarım santim inceliğinde halkalara kesilmiş 1 büyük havuç, kabuğu soyulmuş ve yine küçük parçalara doğranmış 1 sarı patates, üstü soyulmuş ve küçük parçalara doğranmış 1 orta baş kereviz kökü, 5 diş sarımsak, yarım çorba kaşığı toz şeker; yeşil tarafları da birlikte olduğu halde ikişer santim uzunluğunda parçalara kesilmiş 5 adet yeşil soğan, yarım çorba kaşığı tuz ile, haşlanmış ve iyice süzmüş olduğumuz fasulyeleri de koyarak tencerenin kapağım kapatmalı ve fasulyeler yumuşak bir hal alıncaya kadar, ortadan daha az kuvvetteki ateşte pişmeye bırakmalıdır.
4 Fasulyeler yumuşaymca, bunlara; kalan 1 bardak zeytinyağını koyarak bir 15 dakika daha pişirmeli ve tencereyi ateşten alarak ancak fasulyeler iyice soğuduktan sonra tabağa almalı ve üstüne, ince kıyıl-mış maydanoz serpilmiş olduğu halde servis yapmalıdır.

Not: Fasulyeler iyice soğumadan tencereden tabağa alınacak olurlarsa, üstleri çatlar.


PİLAKİ

gülahmer
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc26519
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2008
3,389 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
2 bardak kuru fasulye,
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet havuç,
2 adet soğan,
3-4 diş sarımsak,
1 adet kuru kırmızı biber
yarım kaşık domates salçası,
yarım demet maydanoz, tuz,
1 kaşık şeker

Hazırlanışı:
Bir tencereye zeytinyağını, ufak parçalara doğranmış soğanı, kabukları kazınmış dörde bölüp birer santim verev parçalara doğranmış havucu, kırmızı biberi koyup hafifçe öldürün. Sonra sulandırılmış salçayı koyup bir iki kez de Jjununla karıştırın. 5-6 bardak su koyup kaynatın. Akşamdan ıslatılmış fasulyeleri yıkayıp suya ilâve edin. Orta hararetli ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Fasulyeler biraz yumuşayınca tuzunu koyun. Çok az suyu kalanca ateşten alın. Servis tabağına boşaltıp, üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Soğuk olarak servis yapın.


Pilaki

sait
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc24053
Gönderme Tarihi: 25.May.2008
3,444 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi
2 çay fincanı kuru fasulye
2 orta boy soğan
1 orta boy havuç
1,5 çay bardağı zeytinyağı
7-8 diş sarımsak
1 küçük demet maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 kahve kaşığı kırmızı biber
1 kahve kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Fasulyeleri akşamdan ya da beş-altı saat önce ılık suda ıslatın. Süzdükten sonra üzerini üç-dört parmak aşacak kadar suyla orta boy bir tencerede ve orta ısıda pişirin. Suyuyla birlikte muhafaza edin.
Soğanları incecik doğrayın. Havucu yıkayıp kazıyarak ince yuvarlak dilimler halinde doğrayın.
Orta boy bir tencerede 1,5 çay bardağı zeytinyağı ile ince doğranmış soğan ve havucu hafifçe kavurun. Domates ezmesini biraz suyla sulandırarak ilave edin. Birkaç defa karıştırın. Tuz, toz şeker, kırmızı biber, soyulmuş diş sarımsak ve haşlanmış fasulye suyunu katın. Orta ısıda pişirin.
Sıcakken yayvan bir kaba boşaltın. Soğuyup, üstü kaymak tutunca maydanozla süsleyin ve servis yapın.


Pilaki

veyis
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.05.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Çubuk-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc23741
Gönderme Tarihi: 10.May.2008
3,059 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
1 su bardağı kuru fasulye
1 adet kereviz
2 adet soğan
1 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1/2 demet maydonoz
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz

Fasulyeleri haşlayıp, süzün. Bir tencereye yarım ay şeklinde doğradığınız soğanı ve biraz yağ koyup, kavurun. Daha sonra rendelediğiniz kerevizi ve küp küp doğradığınız havucu ilave edin.
Salçasını da ekledikten sonra 5 dakika pişirin. Fasulyeleri de tencereye koyup, üzerini bir parmak geçecek kadar su ilave edin. Şeker ve tuzu da ekleyip, kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kıydığınız maydonozu üzerine serpip, soğutun ve servis yapın.


Fotoğraf "Ersun" tarafından gönderildi. 09.08.2014


FASULYE PİLAKİSİ

zafira
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
Kısa URL: https://ml.md/lc14897
Gönderme Tarihi: 26.May.2007
3,747 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişilik):
400 gram kuru fasulye,
1 iri patates,
orta irilikte 1 kök kereviz,
1 iri havuç,
1 iri soğan,
5 yeşil soğan,
5 diş sarımsak,
1+1/4 bardak zeytinyağı,
4 bardak su,
1/2 demet maydanoz,
yeteri kadar tuz,
isteyenler ayrıca 1/2 tatlı kaşığı şeker koyabilirler.

Yapımı: Bir gece önceden ayıklanıp suda ıslatılmış olan fasulyelerin suyu dökülür Sonra bu fasulyeler, içinde 12 bardak kaynar su bulunan ateşteki tencereye boşaltılır. Ateşin ısısı ortadan az bir duruma getirilir. Fasulyelerin rengi dönüp te az pişmiş bir durum alıncaya kadar yani 20-30 dakika kadar haşlanır. Sonra tencere ateşten indirilir, iri delikli bir süzgece boşaltılan fasulyelerin suyu süzülür, ince kıyılmış soğanla 1/4 bardak zeytinyağı bir tencereye konur ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğanlar pembeleşince tencereye 4 bardak sıcak su konur ve kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca buna üstü soyulmuş ve küçük parçalara doğranmış kereviz köküy. le patates ve üstü kazındıktan sonra yarım santim inceliğinde yuvarlak dilimlere bölünmüş havuç. 1-1,5 santim uzunluğunda parçalara doğranmış yeşil soğanlar, kabukları ayıklanmış tüm diş sarımsaklar ve haşlanarak suyu süzülmüş kuru fasulyeler katılır.
Ateşin ısısı iyice azaltılır. Fasulyeler yumuşayınca kalan zeytinyağıyle tuzu da katılır ve yemek 15 dakika daha çok hafif ateşte pişirilir.
Yemek pişince tencere ateşten indirilir, fasulyelerin çatlamaması için tencerenin kapağı örtülü olarak bırakılır. Fasulyeler iyice soğuduktan sonra servis tabağına alınır, kıyılmış maydanoz serpilir ve servis yapılır.


PİLAKİ

sinan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144
Şehir: İÇEL
Kısa URL: https://ml.md/lc13153
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2007
3,340 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ:
2 bardak iri kuru fasulye
3 adet kuru soğan
1 bardak zeytinyağı
6 adet sarımsak
1 çay kaşığı domates salçası
8 adet kesme şeker
1 adet havuç
1 adet patates
1 bağ maydanoz sapı
2 adet kereviz yaprağı
2 adet defne yaprağı
Kekik
Tuz

TARİF:
Akşamdan ıslattığınız fasulyeleri 20 dakika haşlayıp, kenarda bekletin.
Soğanları zeytinyağında pembeleştirin. Sarmısağı ilave edin. Salçasını, tuzunu, şekerini ve kekiğini ekleyin. Havucu soyup, doğrayın ve içine katın. Patatesi bütün olarak atın. Maydanoz sapı, kereviz yaprağı ve defne yaprağını da ekleyin. Fasulyeleri içine atın. Üzerini kaplayacak kadar su ekleyin.
Piştikten sonra patates, maydanoz sapı, kereviz yaprağı ve defne yaprağını içinden alın.


Fotoğraf "cTesi" tarafından gönderildi. 08.06.2019


KURU FASULYE PİLAKİSİ

Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc9988
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
3,188 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
400 gr. kuru fasulye (2 bardak)
280 gr. zeytinyağı (1/2 bardak)
100 gr. sarı patates
75 gr. kereviz kökü (büyük)
5 diş sarımsak
1/2 çorba kaşığı toz şeker
4 bardak su
1/2 demet maydanoz (üzerine)
75 gr. havuç (1 büyük)
5 tane yeşil salata
100 gr. soğan (2 orta)
1/2 çorba kaşığı tuz

Yapılışı:
Kuru fasulyeler bir gece evvelinden soğuk suya yatırılır. Ertesi gün fasulyelerin suları süzülür. Bir tencereye su konularak kaynatılır ve fasulyeler bu tencereye konulur ve orta ısıdaki ateşte yarım saat kaynatılır. Sonra bir süzgeçle suyu süzülür, bir tencereye zeytinyağı ile küçük küçük doğranmış soğanlar konularak, karıştırılır ve soğanlar ölünceye kadar kavrulur, sonra içine sıcak su ve doğranmış bir domates konularak kaynatılır. Su, kaynayınca buna halka halka doğranmış havuç, küçük küçük doğranmış patatesler, yine küçük doğranmış kereviz kökü, 5 diş sarımsak, toz şeker, yarım parmak uzunluğunda doğranmış yeşil salata (varsa), tuz ve haşlanıp iyice süzülmüş olan fasulyeler konularak tencerenin kapağı kapatılır ve hafif ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sonra, tencere ateşten indirilir, kalan bir bardak zeytinyağı içerisine ilave edilerek 15 dakika daha pişirilir. Tencere ateşten indirilir, soğutulduktan sonra yemek tabaklara alınır ve üzerine ince kıyılmış maydanozlar serpilerek servis yapılır.


KURU FASULYE PİLAKİSİ

Rana
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119
Şehir: Uşak
Kısa URL: https://ml.md/lc8127
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2006
3,379 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kilo kuru fasulye
1 baş sarımsak
2 adet havuç
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet kereviz
1 demet maydanoz (yaprağı ve kökü)
3 adet soğan
yeteri kadar tuz

Bir kap içinde zeytinyağı ile sebzeler, küçük kesilmiş olarak öldürülür. İçine dört bardak su ilâve edilerek kaynatılır. Akşamdan ıslatılmış, temizlenmiş fasulye soğuk su ile yarı pişmiş hazırlanır. Süzülerek hazırladığımız harç içine konur, orta ateşte pişirilir. Eğer taze domates zamanı ise taze domates, biber konur, arzu edilirse domates salçası konur.


ML® Börülce Pilakisi için tıklayın


Fasulye Pilaki

SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc7006
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2006
7,150 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram kurufasulye
1 orta boy soğan
1 baş sarımsak
2 orta boy havuç
1 orta boy kereviz
2 çay kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber

Fasulyeleri yıkayın, sekiz-on saat süre ile soğuk suda bekletin. Soğanın kabuğunu soyun, diş şeklinde çentin. Sarmısakların kabuğunu soyun, bütün bırakın. Havucu kazıyın, uzunlamasına ikiye bölün, bir santim kalınlığında yarım ay şeklinde doğrayın. Kerevizin kabuğunu soyun, bir santimlik küp şeklinde doğrayın, kararmaması için limonlu soğuk suya atın. Tencereye ıslatılmış fasulyeyi soğuk su ve tuz ile birlikte koyarak beş dakika kaynatın, süzün, köpüklenmiş bu suyu atın. Tencereye yeniden soğuk su koyarak fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün. İki kaşık zeytinyağı ile soğan ve sarmısağı 3-4 dakika kavurun, havucu ekleyin 2-3 dakika daha kavurun, kerevizleri katın, bir su bardağı sıcak su koyun, tozşeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynamaya başlayınca süzmüş olduğunuz haşlanmış fasulyeleri ilave edin, on dakika kısık ateşte, arada bir suyunu kontrol ederek, gerekirse sıcak su ekleyerek, pişirin. Ocağı söndürünce tencereye, kalan üş kaşık zeytinyağını ilave edin, karıştırın ve kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Ilık veya soğuk olarak ikram edin. Arzu ederseniz yemeği ateşten almadan önce biraz sıcak suda eritilmiş 1 yemek kaşığı domates salçasını renk vermesi için katabilirsiniz.


ML® Sucuklu Kuru Fasulye Pilakisi için tıklayın


Fasulye Plaki

ERTOSUN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2006
Mesajlar: 32
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc6701
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
9,226 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardagi kuru fasulye
1 orta boy soğan
1 orta boy havuc
1 kucuk patates
1/2 bardak siviyag
4 dis sarımsak
1/2 demet maydanoz
1/2 limon
2 bardak su
tuz

1-Soganlar ayiklanip yarim ay seklinde,havucu verevine kucuk parcalar halinde,patates iri zar biciminde dogranir.
2-Once soğan ve havuc yagla birlikte celik tencereye konulup 3 kasik suyla oldurulur.
3-Aksamdan islatilan fasulyeleri, patates ,sarımsaklar tencereye ilave edilir.2 bardak su ilve edilip kisik ataste pisirilir. Pismeye yakin tuzu konulur.
4-Tenceresinde sogutulup servis tabagina bosaltilir.zeri kiyilmis maydanoz ve limon dilimleriyle suslenir.


ML® Arnavut Yahnisi için tıklayın


PİLAKİ

BILDIRCIN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 95
Şehir: Berlin
Kısa URL: https://ml.md/lc2883
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
3,493 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo kuru fasülye (1 paketin yarısı)
2 adet havuç
2 adet kereviz
2 adet dolmalık veya çarliston biber
2 adet soğan
3 baş sarımsak
Tuz, biber
1 bardak zeytinyağı
1 demet maydanoz
5 adet kesmeşeker
1 limonun suyu

Fasülyeler ayıklanıp yıkanır ve bol suda 15 dakika kadar haşlanır ve suyu süzülür. Diğer tarafta bir tencereye soğan halka halka doğranır. Ayıklanıp yıkanmış havuçlar tavla zarı şeklinde dilimlenir. Biberler halka halka doğranır. Yağ ilave edilir. Üzerine fasülyeler konulur. Tahta kaşıkla 1-2 kere çevrilip üzerini 3 parmak örtecek kadar su konur. Tuz ve şeker eklenir ve kısık ateşte 1,5 saat kadar fasülyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. İnmesine 10 dakika kala kerevizler yıkanıp ayıklanmış ve küp küp doğranmış olarak ilave edilir. Kerevizlerin yapraklarının da ilave edilmesi tavsiye olunur. Tencerede ılınmaya bırakılır. Servis tabağına alınınca üzerine ince kıyılmış maydanoz ve bir limonun suyu ilave edilir.

Not: Fasülyeler akşamdan ıslatılırsa pişme süresi daha kısalır.


ML® Havuç Pilaki için tıklayın


Kurufasulye Pilaki

Mebrure Ertürk
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2005
Mesajlar: 28
Şehir: Maltepe/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc513
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2005
4,307 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg. kuru fasulye
2 soğan
5 diş sarımsak
2 domates
havuç
2 patates
yarım su bardağı zeytinyağı
6 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
3-4 dal maydanoz

Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatın, süzüp diri kıvamda haşlayın. Soğanları minik küpler halinde doğrayın. Sarımsakları ince kıyın. Domatesleri soyup çekirdeğini çıkarın ve küçük küçük doğrayın. Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp, soğan, sarımsak ve havuçları pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. 6 su bardağı sıcak su, salça tuz ve şekerilave edin, karıştırıp kapağını
kapatın. Kaynamaya başlayınca patatesleri ve diri haşlanmış fasulyeleri ilave edin. Ateşi kısıp 50 dakika ağır ateşte pişirin. Fasulyeler yumuşadığında tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.


ML® İnegöl Usulü Kuru Fasulye için tıklayın



Kuru Fasulye Pilakisi

Bilgi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.09.2005
Mesajlar: 38
Şehir: Bakırköy/İSTANBUL
Kısa URL: https://ml.md/lc438
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2005
6,674 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. dermason cinsi kuru fasulye
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 er tane küçük boy patates, domates, havuç
1 adet ince kıyılmış orta boy kuru soğan
maydanoz
1 diş sarımsak
4 bardak su
tuz
biraz şeker

Akşamdan yıkanıp ıslatılmış fasulyelerin üzerine su doldurarak orta ateşte ağır ağır 45 dakika haşlayıp süzün. Sebzeleri temizleyip ince ince doğrayın. Bir tencereye koyup kızdırdığınız yağın içine soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı ekleyerek akvurun. Aynı tencerenin içine sırasıyla havucu, patatesi ve fasulyeyi ekleyip bir müddet daha kavurun. Üzerine domates, su, tuz ve şeker koyarak ağır ateşte 1 saat pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.






Kuru Fasulye Pilakisi Tarifleri Barbunya Tarifleri



(34 adet Kuru Fasulye Pilakisi 5,104,291 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort