|
Kuru Fasulye Ezmesi |
|
susmuş
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2013
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc104352
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2015
1,557 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram iyice haşlanmış kuru fasulye
2 adet limon
1 fincan sıvı yağ
200 gram tahin
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sumak
Tuz, karabiber
Çeyrek demet maydanoz
Aynı humus yapar gibi, haşlanmış fasulyeleri mutfak robotunda iyice ezin. İçine diğer malzemeleri koyup karıştırın. Servis tabağına alın, üzerine yağ yakıp biber ve maydanozla süsleyin. Son olarak üzerine biraz daha tahin gezdirip ikram edin.
|
KURU FASULYE PÜRESİ |
|
Foçalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2010
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc56341
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2010
2,850 defa indirildi / yazdırıldı
|
Püre için fasulyeleri geceden ılık suya koyup sabaha kadar bırakmalıdır. Sabahleyin pişirdikten sonra, tahta kaşıkla ezmelidir. Et suyu, tereyağı ve tuz ilâve edilerek ve domates salçasıyla renk verilerek, tencereyi tekrar ateşe koymalı ve suyunu çekinceye kadar karıştırdıktan sonra garnitür olmuş olur.
|
Kuru Fasulye Püresi |
|
patent
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.12.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44258
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2009
3,978 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr. kuru fasulye
1 adet soğan
4 tek karanfil
40 gr. çekilmiş ceviz
5 diş sarımsak
3/4 su bardağı zeytinyağı
3/4 su bardağı su
2 çorba kaşığı sirke
Yeterince tuz, biber
YAPILIŞI:
Fasulyeleri ayıklayıp güzelce yıkayınız. Büyükçe bir tencerenin içine soğuk su ve fasulyeleri koyup, 45 dakika kadar hafif ateşte kaynatınız. Fasulyenin cinsine göre kaynama 45 dakikadan fazla ya da az olabilir. Fasulyeleri bir süzgeçle süzüp, tekrar tencereye koyalım, üzerine sıcak su ve 4 adet karanfil batırılmış bir baş soğan koyarak 1 saat 45 dakika kaynatalım. Kaynama esnasında tuzunu, biberini ilave edelim. Fasulyeler iyice yumuşadıktan sonra süzerek tencereden alalım. İnce delikli bir kevgir içinde, varsa değirmenden geçirerek ezelim. Ezme esnasında dövülmüş sarmısağı, çekilmiş cevizi, tuzu ve biberi ilave etmeyi unutmayalım. Ezme süresince, zeytinyağı ve haşlama suyunu kullanarak pürenin istediğimiz kıvamda olmasını sağlarız. Ezme işlemi bitmek üzereyken, son olarak sirkeyi katarız.
|
|