|
KURU FASULYELİ BADEM KURABİYESİ |
|
köfteci
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc54916
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2010
3,052 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuru fasulyeyi iyice haşlayıp kabuklarını ayıkladıktan sonra soğuk su ile yıkayıp süzerek havanda ezip süzgeçten basa basa geçiriniz, haşlanmış ve kabukları soyulmuş 650 gram acı bademi, pek ince olmamak üzere, bıçakla kıyıp bir kaba koyunuz. Tatlandıracak ölçüde tozşeker ve 2 yumurta çalkalayıp fasulye ile beraber badem koyup iyice yoğurunuz, tepsiye kâğıt döşeyip üstüne hamurları ceviz büyüklüğünde ve yassı dizip birer badem bastırınız, sonra üzerine bir tüy ile yumurta akı sürerek hafif ısılı fırında pişiriniz.
|
KURU FASULYELİ BADEM KURABİYESİ |
|
özlemistanbul
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.10.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Cankurtaran-İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc57199
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2010
3,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram iç badem.
500 gram kuru fasulye (iri cins fasulye)
250 gram toz şeker
3 yumurta sarısı (yumurta akları ayrılarak kurabiyelerin üstüne sürülecektir)
Bademler, haşlanıp kabukları soyulduktan sonra, havanda dövülüp hazırlanır. Fasulye de iyice haşlanıp kabuklarından ayrılır ve tekrar soğuk sudan geçirilerek ince kıyma makinesinde püre haline getirilir.
Orta bir tad verecek kadar toz şekeri de, üç yumurta sarısiyle çalkalandıktan sonra, badem ve fasulye ezmesiyle karıştırılır ve güzelce yoğurulur. Sonra, saç tepsiye kâğıt serilerek üzerlerine bildiğimiz badem kurabiyeleri şeklinde ve hepsi müsavi miktarda olarak, muntazam kubbecikler yapılır. Dizilen kurabiye hamurlarının üzerleri usulen birer süt bademle süslenir. Bir tüy tanesiyle evvelce ayrılan yumurta akları da kurabiyelerin üstlerine sürülür. Tepsi, hafif hararette fırına verilerek kıvamından kızarmasına dikkat edilir.
Not: Fazla hararet, kurabiyelerin renklerine yanık manzarası vereceğinden belki pek hoş görünmez ve lezzetini de bozabilir.
|
|