Kısa URL: https://ml.md/lc20835
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2008
2,417 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı bulgur
2/3 su bardağı kuru fasulye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Kuru fasulyeyi akşamdan 6 su bardağı kireçsiz su ile ıslatınız. Islatma suyu ile pişiriniz. Yumuşamasına yakın yağ, tuz ve bulguru katınız. Pişirip demlendiriniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc74916
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2012
2,143 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
1 adet domates
3 su bardağı su veya et suyu
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
1 demet taze nane
Bir miktar tuz
Bir miktar biber
Soğanı ince rendeleyip yağda 2-3 dakika pembeleştirin. Domatesi küçük küçük doğrayıp soğana ekleyin. 1-2 dakika daha kavurup 3 su bardağı su vaya et suyunu ilave edin. Karışım kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış bulgur, tuz ve biberi ekleyip ateşi kısın. Suyunu çekip bulgurlar yumuşayana kadar yaklaşık 8-10 dakika kaynatın. Ateşten almadan 5 dakika önce haşlanmış kuru fasulye ilave edin. Pilav tamamen suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Yarım saat dinlendirip ince doğranmış naneyi ekleyerek servis yapın.