|
Kuru İncir Tatlısı |
|
Sermin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2005
Mesajlar: 44 Şehir: Çeşme/İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc457
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2005
13,780 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo incir
Yarım kilo süt
1 su bardağı toz şekeri
100 gr. gövülmüş ceviz
1 kaşık tereyağı
Su
İncirlerin sapını kesin, kesilen yeri parmakla iterek incirlerin içine oyuklar açın. Buralar şekerle karıştırılmış ceviz içlerini doldurup, bir kaşık tereğaı ile yağladığınız tepsiye dizin. İncirlerin üzerinin örtecek kadar su koyup ateşe yerleştirin, ve bir kapak kapatıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Yarım kilo şekerli kaynar sütü üzerinde gezdirip soğutun.
ML® İncirleme için tıklayın
|
İncir Tatlısı |
|
TUBA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2005
Mesajlar: 153
|
Kısa URL: https://ml.md/lc654
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2005
9,606 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. kuru incir
100 gr. dövülmüş ceviz
100 gr. toz şeker
1 su bardağı süt
Süslemek İçin;
Hinsitancevizi
İncirlerin içleri açılıp, dövülmüş ceviz ve toz şeker karışımı ile doldurulur. Üzerine süt dökülüp orta hareretteki ateşte suyu ağdalı kıvama gelinceye kadar pişirilir. Hinsitancevizi ile süsleyip soğuk olarak servis yapılır.
ML® İncirli Bisküvi için tıklayın
|
İNCİR TATLISI |
|
Aycan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc2261
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
7,541 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kutu incir
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı toz şeker
250 gram ceviz
İncirler yıkanıp sapları ve dipleri kesilir ve dörde ayrılır (+ işareti şeklinde kesilerek). Sıcak suda 3 saat kadar bekletilir. Daha sonra sudan çıkarılır ve altı düz bir tencereye konulur. Toz şeker incirlerin üzerine eşit miktarda gelecek şekilde ilave edilir.
Üzerini örtecek kadar su konur ve suyu çekene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılacağı zaman üzerine dövülmüş ceviz ilave edilir.
ML® İncir Uyutması için tıklayın
ML® İncir Uyutması (görsel)
|
İNCİR TATLISI |
|
Aycan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc2262
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
7,873 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kuru incir
3 çorba kaşığı ceviz içi
3 çorba kaşığı toz şeker
İncirlerin saplarını koparıp, yıkayın daha sonra sap yerleriden kesip, içlerine dövülmüş ceviz içi ve şeker karışımından doldurun. Doldurduğunuz incırleri kapatıp, önceden yağladığınız bir tepsiye dizin. Üzerlerine bir bardak su veya süt dökün. Hafif ateşte ağzı kapalı olacak şekilde pişirin. İncirler yumuşayınca soğutup, servis yapın.
ML® Ballı Muz için tıklayın
|
İNCİR TATLISI |
|
Aycan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2005
Mesajlar: 74 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc2263
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006
7,575 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 paket kuru incir
ceviz
süt
şeker
HAZIRLANIŞI
İncirlerin sap kısımlarını kopartın ve başparmağınızla içlerini oyun. Ceviz ve şekeri havanda dövüp, incirin oyuğuna doldurun. Incirler tepsiye dizip, üzerilerini kaplayacak kadar süt dökün. Bir avuç kadar şeker serpip, kısık ateşte pişirin. Arzu ederseniz üzerine kaymak koyup servis yapabilirsiniz.
|
İncir Tatlısı |
|
Anten
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2006
Mesajlar: 47 Şehir: 7.Cadde Bahçelievler |
Kısa URL: https://ml.md/lc5300
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
7,321 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
250 gr kuru incir
1/2 bardak tozşeker
YAPILIŞI
İncirlerin saplarını kesip iyice yıkayın. Dibi düz bir kaba sıralayın. Üzerine bir bardak su dökün ve kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Şeker koyun ve şurup koyulaşınca ateşten indirin. İncirleri kesilen yönlerinden içlerine ceviz yerleştirin. Bir tabağa sıralayıp servisini yapın
|
Yemiş Tatlısı |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7717
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2006
10,984 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Yarım kilogram incir
200 gram ceviz içi
2 kaşık tereyağı
yarım bardak tozşeker
su
Hazırlanışı:
Yayvan bir tavanın içinde tereyağını kızdırın. Yıkayıp temizlediğiniz incirleri dört parçaya bölün. İncirleri bir müddet kavurduktan sonra üzerine tozşekeri ve suyu da ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Kıydığınız cevizleri de ekleyerek biraz daha kavurun. Ocaktan indirdikten sonra soğuk olarak servis yapın.
|
İncir Tatlısı |
|
Fatma Solak
Aşçı
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 15 Şehir: fransa |
Kısa URL: https://ml.md/lc14908
Gönderme Tarihi: 27.May.2007
7,364 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
kuru incir
1 avuç ceviz içi
1 su bardagi seker
Yapilisi:
Aksamdan incirleri 1 su bardagi su ile islatin, alt kisimlarini biçak uçu ile açarak içlerini doluncaya kadar ceviz yerlestiriyoruz. Tencereye dizin 1 su bardagi su koyup ve seker koyup hafif isida surubu koyulasincaya kadar pisiriyoruz. Incirleri servis tabagina alip afiyetle yiyoruz.
ML® Sütlü İncir Tatlısı için tıklayın
|
İncir tatlısı |
|
mehtap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2007
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc16380
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007
6,794 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
2 kg kuru incir
750 gr şeker
750 ml su
Kuru incirleri çok ufak kesin. Şeker ve suyu bir çelik tencerede kaynatın, şerbet biraz koyulaşınca incirleri soğuk su dolu bir kaseye sokup çıkarın, yıkayın, tozundan arındırın böylece ve hemen şerbete ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırarak, arada ezerek yavaş yavaş pişirin. Suyunu çekince saklayacağınız kaba aktarın.
|
Kuru İncir Tatlısı |
|
pazar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2007
Mesajlar: 46
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17948
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2007
6,422 defa indirildi / yazdırıldı
|
30 kuru incir
250 gr. iç ceviz
2 bardak şeker
2 bardak su
100 gr ince çekilmiş yeşil fıstık içi
incirleri akşamdan yıkayıp ıslatın. Ertesi gün süzüp sap kısımlarından oval olarak kesin ve içini çıkarın. İri çekilmiş ceviz içiyle içlerini doldurup tepsiye dizin.
Su ve toz şekeri kaynatıp şurubu hatırlayın. İncirlerin üzerine gezdirecek dökün. Cevizler pembeleşinceye kadar yaklaşık 30 dakika fırında pişirin.
İncir tatlısının üzerine ezilmiş yeşil fıstık serpin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
KURU İNCİR TATLISI |
|
alpayşişman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2008
Mesajlar: 31 Şehir: Kızılay-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21288
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2008
6,448 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. kuru incir
1 su bardağı şeker
Bir avuç ceviz içi
inciri yıkayarak akşamdan bir su bardağı su ile ıslatınız. Alt kısımlarını bıçak ucu ile açarak içlerine doluncaya kadar ceviz yerleştiriniz. Tencereye sapları üste gelmek üzere dizip üzerine 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı su koyunuz. Hafif hararetli ısıda şurubu koyulaşıncaya kadar pişiriniz. Sap uçlarını kesip servis tabağına yerleştiriniz.
|
Kuru İncir Tatlısı |
|
pırıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2008
Mesajlar: 52 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc22497
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2008
6,400 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
450 gr kuru incir
2 çay kaşığı çay
200 gr ceviz içi (çekilmiş)
3 yemek kaşığı bal
1/2 limon kabuğu rendesi
4 adet taze nane yaprağı
2 adet defne yaprağı
2 su bardağı su
2 adet muz
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı küçük hindistancevizi (muskat)
1 su bardağı şeker
5 adet karanfil
Yapılışı
1/2 lt suda çayı demleyin.
incirleri demlediğiniz sıcak çayda, 4-5 saat bekletin. Daha sonra incirleri çıkartın ve çay suyunu bir kenara ayırın.
Cevizleri çekin ve 2 adet muzla birlikte ezin.
incirlerin altlarını, sap kısımları üste gelecek şekilde oyun ve cevizli muz karışımını, incirlerin içine doldurun.
Kenara ayırdığınız çay suyundan 1+1/2 su bardağı (375 ml) alın, içine; limon kabuğu rendesi, defne yaprağı, tarçın, toz şeker, küçük hindistancevizi rendesi (muskat), nane ve 5 adet karanfil koyup 15-20 dk kaynatarak şerbetinizi hazırlayın. Daha sonra bu şerbeti süzün.
içini doldurduğunuz incirleri bir fırın kabına yerleştirin.
Hazırladığınız şerbeti ve balı incirlerin üzerine döküp, 175 derece fırında, 40 dk kadar pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
|
İncir Tatlısı |
|
Ecem Köroğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc27360
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2008
6,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yasemin Dikmetaş
MALZEMELER (5 kişilik)
1/2 kg. kuru incir
1 çay kaşığı dövülmüş karanfil
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
1 rulo kaymak
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
İncir yıkanıp akşamdan ıslatılır.
Islatılan incirler süzülür. Alt kısımları bıçak ucuyla açılarak içleri cevizle doldurulur.
Tencereye sapları yukarı bakacak şekilde dizilir. Karanfil, su ve toz şeker ilâve edilir.
Ağır ateşte şerbeti iyice kıvamlanana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak kaymakla servis yapılır.
|
İncir Tatlısı |
|
küçük hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc27914
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2008
6,690 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1/2 kg. incir
100 gr. ceviz içi
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
Aldığı kadar su
Yapılışı:
incirleri yıkadıktan sonra dört parçaya keserek yağı kızdırdığımız yayvan bir tavanın içine atın. incirleri biraz kavurduktan sonra içine toz şekeri ve suyu ekleyerek suyunu biraz çekinceye kadar pişirin. Daha sonra kıydığımız cevizleri de ekleyerek biraz da onunla kavurun sonra sıcak olarak servis yapın.
|
KURU İNCİR TATLISI |
|
lak lak
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc37125
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2009
6,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
500 gr. incir
500 gr. süt
200 gr. toz şeker
100 gr. dövülmüş ceviziçi
katıyağ
su.
incirlerin sapını kesin. Kesilen yeri parmakla iterek incirlerin içinde oyuklar açın. Oyuklara şekerle karıştırılmış ceviz içini doldurup, yağlanmış tencereye dizin, incirlerin üstünü örtecek kadar su koyup orta ateşe oturtun ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine şekerli kaynar sütü dökün.
|
KURU İNCİR TATLISI |
|
didar
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.08.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc39865
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2009
6,639 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak ceviz (kıyılmış)
1 bardak su
1 bardak kuru incir (doğranmış)
2 çorba kaşığı sadeyağ
1,5 bardak elenmiş un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Su, bir kapta iyice kaynatıldıktan sonra içine yağ ve doğranmış incirler konmuş kâseye dökülür. Yumurta ve şeker çırpılır, ilâve edilir. Karbonat, tuz, un ve kıyılmış cevizin hepsi birden yağlanmış kalıba dökülür. Benmari olması tercih edilir. Olmadığı takdirde derince tencereye su konur ve kalıp veya tatlı yapılan kap su içine oturtulur. 2 saat kadar pişirilir.
|
KURU İNCİR TATLISI |
|
karayaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc54160
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2010
6,170 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuru incirin saplarını kesip yerine parmağınızla geniş bir çukur açınız, tozşekerle dövülmüş ceviz ya da fındığı çukurlara doldurup dibi tereyağlı tepsiye dizerek incirlerle beraber oluncaya kadar su doldurup üstünü bir kapakla örtünüz. Hafif ateşte suyunu üzerine gezdirip 1 - 2 dakika kaynattıktan sonra indirip soğumağa bırakınız.
Not: Süt konmasa da olur. Konan su yerine az şekerli şerbet dökülürse daha iyi olur.
|
Kuru İncir Tatlısı |
|
Hilal Kutlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc54402
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2010
6,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
1 kg. kuru incir
500 gram ceviz içi
500 gram toz şeker
1/2 litre su
150 gram kaymak
YAPILIŞI:
incirleri ılık suda 5 dakika beklettikten sonra, incirlerin üzerindeki nişastayı yıkayarak, temizleyelim.
incirlerin üst delik kısmından işaret parmağımızı sokarak, incirlerin içini genişletelim. Buraya parça halindeki cevizlerden aldığı kadar dolduralım.
Açık kısımları (Cevizler) yukarı gelecek şekilde, kenarlı bir tepsiye dizelim. Toz şekeri üzerine serptikten sonra,incirlerin üst seviyesine kadar su ilave edip, ağzı kapalı olarak pişirelim.
incirler yumuşayıp da şurup biraz kıvama gelince, tepsiyi ocaktan alarak ağzı açık şekilde, üstten yanan fırına koyalım.
incirler kızarmaya başlayınca, fırından çıkartalım.
Soğuduktan sonra, üzerlerine koyacağımız bir parça kaymakla servis yapalım.
|
Kuru İncir Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57184
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2010
7,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
500 gr. kuru incir
1/2 litre süt
1 çorba kaşığı mısır nişastası
100 gr. ceviz içi
1/2 paket vanilya
1 kahve kaşığı tarçın
Kuru incirleri yıkayıp, temizledikten sonra, dört veya altı parçaya bölünüz, incirleri kenarlı bir tepsiye diziniz. Bir kaşık mısır nişastasını bir tencerede sütü azar azar dökerek eziniz. Tencereyi ateşe koyup bir iki taşım kaynatınız. Tepsideki incirlerin üzerine sütü döküp incirleri örtünüz. Tepsiyi ateşe koyup bir iki taşım daha kaynatıp, muhallebi kıvamına getiriniz. Tepsiden servis tabaklarına alıp, üzerine tarçın ekip ikram ediniz.
|
KURU İNCİR TATLISI |
|
aydagül
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2010
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc57263
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2010
6,733 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kuru incir
100 gram toz şeker
200 gram ceviz yahut fındık (dövülmüş)
50 gram tereyağı
Evvelâ, kuru incirlerin büyük ve muntazamlarından bir kilo mikdarını yıkamalı ve saplarını koparmalıdır. Sap yerlerinden bıçakla yarıp bir cep açmalıdır. Toz şekerle beraber dövülmüş ceviz, fındık ve antepfıstığını, bu ceplere doldurup incirlerin dudaklarını kapamalıdır. Böylece hazırlanmış incirleri kenarlı ve içi tereyağlanmış bir tepsiye dizmelidir. İncirleri örtecek kadar su da ilâve etmelidir. İncirleri, hafif ateşte, suyunu çekinceye kadar pişirmelidir.
Not: Barsaklara mülâyemet verici, lezzeti ve sağlığı yerinde bir tatlıdır.
|
|