|
İncir Tatlısı |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc165389
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2022
188 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı şeker
3 tane yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Ufak doğranmış 5 adet kuru incir
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
1,5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı granül kahve
Yarım su bardağı şeker
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı elenmiş un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
1 paket sade krem şanti
1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için:
Hindistancevizi
İncir tatlısı için önce ufak ufak doğradığınız incirleri su dolu kâsede yumuşayana kadar bekletin. Ardından kekine geçelim.
Tüm kek malzemelerini bir kapta karıştırın. İncirleri iyice süzün öyle ekleyin. 180 derecede 35-40 dakika pişirin.
Kek ince olduğundan çok çabuk pişiyor. Fırın ayarınıza göre kontrollü pişirin.
O pişerken şerbeti için kahveyi hazırlayın. Ayrı bir kaba granül kahve, şeker ve ılık suyu alarak şeker ve kahve eriyene kadar karıştırın ve soğutun. Şerbetin soğuk kekin sıcak olması lazım.
Muhallebisi için uygun bir tencereye krem şanti ve tereyağı hariç tüm malzemeyi alıp, göz göz olup koyulaşana kadar pişirin.
İndirmeye yakın tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ocağın altını kapatınca kabuk tutmaması için ara ara karıştırın.
Ilıdıktan sonra krem şantiyi ilave edip mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Kek çıkınca şerbeti dökün. Şerbetli keke muhallebiyi döküp üzerine isteğe bağlı Hindistan cevizi ve ceviz ile süsleyip soğuması için buzdolabında bekletin.
|
İncir Tatlısı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162764
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2022
240 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg kuru incir
5 su bardağı su
Bir buçuk su bardağı toz şeker
200 gram ceviz
1 tatlı kaşığı toz antepfıstığı
Kuru incirleri bir tencereye alıp, üzerine suyu ve toz şekeri ekleyin. Yumuşayana kadar haşlayıp, tencereden alın ve soğumaya bırakın. İncirlerin içlerine ceviz yerleştirip servis tabağına koyun. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz
antepfıstığı serperek servis yapın.
|
Kuru İncir Tatlısı |
|
akdağmadenli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2020
Mesajlar: 58 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc156186
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2021
334 defa indirildi / yazdırıldı
|
18 adet kuru incir
Fındık (Her incire 4 adet)
Toz şeker (her incire 1 çay kaşığı gelecek şekilde)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
Üzeri İçin:
Kaymak
Toz yeşil fıstık
Kuru incirlerin kafa kısımları kesilir.
Ortasından dışa doğru bastırılarak genişletilir.
Daha sonra incirler, tavaya dizilir.
Her birinin içine, 4’er tane fındık koyulur.
Üzerine de 1‘er çay kaşığı toz şeker serpilir.
Tavanın ortasına tereyağı ve suyu ilave edilir.
Kapağı kapatılır.
Kısık ateşte, 35 dakika kadar pişirilir.
Pişen incirler, servis tabağına alınır.
Soğumaya bırakılır.
Soğuyunca üzeri, kaymak ve toz yeşil fıstıkla süslenir.
|
Kuru İncir Tatlısı |
|
çark
Aşçı
Kayıt: 05.07.2020
Mesajlar: 18 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc151617
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2020
633 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 adet kuru incir
Ceviz (iri dövülmüş)
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Öncelikle incirleri 1 saat kadar ılık suda bekletin.
Sonra bıçak yardımıyla incirlerin ortasını açın
Ortası açılan incirlerin içlerini dövülmüş ceviz ile doldurun.
Doldurmuş olduğunuz incirleri tencereye dizin.
Üzerine 1 su bardağı şekerli suyu ve sıvı yağı gezdirin.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Servis ederken üzerine kaymak koyabilirsiniz.
|
İncir Tatlısı |
|
nurettin yılmaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc128611
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2017
3,027 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
400 gr kuru incir
1.5 su bardağı ceviz içi
1.5 su bardağı su
Kuru incirleri iyice yıkayıp sap kısmından kesin. Üzerlerini biraz geçecek şekilde su ekleyin. Bir tencereye alıp kaynatın. Suyu çekip yumuşayana kadar 8 saat tencerede bekletin. Her bir incirin tepe kısmından cevizleri doldurup fırın tepsisine dizin. İncirleri beklettiğiniz suyun kalanını tepsiye ilave edin. 175 dereceye ayarlı fırında incirler hafif koyu renk alana ve suyunu çekene kadar pişirip servis yapın.
|
Kuru İncir Tatlısı |
|
kurnaz tilki
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.09.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128188
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2017
1,536 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Yarım kg kuru incir
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı Antep fıstığı
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 tatlı kaşığı ince çekilmiş Antep fıstığı
1 çay kaşığı tarçın
Şurup için:
2 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
İncirleri bir gece öncesinden yeterince şişmeleri için suda bekletin. Ertesi günü sap kısımlarından kesip içlerini açın. Şurup için şeker ve suyu şeker iyice eriyinceye kadar karıştırıp bir taşım kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. İç malzemesi için ceviz içi, antepfıstığı, tarçın ve kuru üzümü bir kasede karıştırın. İncirlerin içine cevizli karışımı paylaştırıp fırın tepsisine dizin. Şerbeti üzerlerine gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Dilerseniz kaymakla birlikte servis yapın.
|
İncir Tatlısı |
|
selma n
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.10.2013
Mesajlar: 40 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc93036
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2013
1,963 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr. kuru incir
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı
Portakal suyu
Kuru incirlerin sap kısımlarını çıkarıp içlerini parmağınızla açın. Ceviz, toz şeker ve tarçını karıştırıp incirlerin içine doldurun. İncirleri tencereye alın. Portakal suyunu üzerine gezdirin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
|
Kuru İncir Tatlısı |
|
öner
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc86967
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2013
2,071 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 kuru incir
1 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı şeker
1 tutam tarçın
1 çay bardağı ceviz
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket buğday bisküvisi
Sütü, yumurta sarısını, unu ve şekeri koyulaşıncaya kadar ocak üzerinde karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine doğranmış incir, kıyılmış cevizi ilave ederek mikserde çırpın. Bisküvileri toz haline getirin, bir kabın içine yayın. Hazırladığınız incirli muhallebiyi üzerine döküp dondurun. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.
|
Kuru İncir Tatlısı |
|
sengül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2007
Mesajlar: 40 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc73703
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2012
2,315 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
8-10 tane kuru incir
1 su bardağı ceviz içi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması:
4 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 yumurta
Cevizleri bir bıçak yardımıyla irice kıyın. İncirleri 15 dakika suda bekletip küçük küçük doğrayın. Yumurtayla şekeri 5 dakika mikserle çırpın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Çok büyük olmayan bir kalıbı yağlayıp hazırladığınız hamuru dökün. 180 derecede pişirin. Fırından çıkarıp ılımaya bırakın. Kreması içinse, süt, şeker, un ve yumurtayı tencereye koyup karıştırarak kaynatın. Kaynayınca iki dakika daha karıştırıp altını kapatın. Margarini ekleyip biraz çırpın. 10 dakika sonra kekinizin üzerine eşit bir şekilde paylaştırın. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.
|
İncir Tatlısı |
|
şahver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2011
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc70752
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2011
2,340 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 adet kuru incir
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
6 yemek kaşığı toz şeker
2 çay bardağı su
100 gr kaymak (servis önerisi)
Sütü bir tencereye alıp kaynatalım ve ocaktan alalım. İncirleri yıkayıp kaynar sütün içine dizelim. Kapağını kapatıp bu şekilde 1,5 – 2 saat kadar bekletelim. İncirleri sütün içinden çıkarıp tekrar suyun altında yıkayalım ki tatlımızın şerbeti berrak olsun ,incirlerin üzerinde tortu kalmamalı... Cevizi tarçınla karıştıralım ve iri parçalar halinde incirlerin alt kısmındaki delikten incirin şeklini bozmadan içlerini cevizle dolduralım. Doldurduğumuz cevizleri bir tencereye alıp üzerlerine suyu dökelim. Toz şekeri serperek ocağa koyalım. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar kaynatalım. Şerbet kıvamını alıp incirler pişince ocaktan alıp soğuması için bekletelim. Kaymağı servis tabağına alalım. İncir tatlısını üzerine koyup nane yaprağıyla süsleyerek servis yapalım.
|
İncir Tatlısı |
|
Uyvar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.04.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64365
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2011
2,778 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1/2 kg. kuru incir
1 su bardağı ceviz içi
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
İncirleri yıkadıktan sonra sap kısımlarından bıçakla küçük bir delik açıp yarın. İncirlerin içlerini dövülmüş ceviz içiyle doldurun. Tencereye açık kısımları altta kalacak biçimde yerleştirin. Üzerine şekerli suyu ilave edin. İncirler yumuşayıncaya kadar pişirin.
|
KURU İNCİR TATLISI |
|
aydagül
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2010
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc57263
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2010
6,733 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kuru incir
100 gram toz şeker
200 gram ceviz yahut fındık (dövülmüş)
50 gram tereyağı
Evvelâ, kuru incirlerin büyük ve muntazamlarından bir kilo mikdarını yıkamalı ve saplarını koparmalıdır. Sap yerlerinden bıçakla yarıp bir cep açmalıdır. Toz şekerle beraber dövülmüş ceviz, fındık ve antepfıstığını, bu ceplere doldurup incirlerin dudaklarını kapamalıdır. Böylece hazırlanmış incirleri kenarlı ve içi tereyağlanmış bir tepsiye dizmelidir. İncirleri örtecek kadar su da ilâve etmelidir. İncirleri, hafif ateşte, suyunu çekinceye kadar pişirmelidir.
Not: Barsaklara mülâyemet verici, lezzeti ve sağlığı yerinde bir tatlıdır.
|
Kuru İncir Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57184
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2010
7,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
500 gr. kuru incir
1/2 litre süt
1 çorba kaşığı mısır nişastası
100 gr. ceviz içi
1/2 paket vanilya
1 kahve kaşığı tarçın
Kuru incirleri yıkayıp, temizledikten sonra, dört veya altı parçaya bölünüz, incirleri kenarlı bir tepsiye diziniz. Bir kaşık mısır nişastasını bir tencerede sütü azar azar dökerek eziniz. Tencereyi ateşe koyup bir iki taşım kaynatınız. Tepsideki incirlerin üzerine sütü döküp incirleri örtünüz. Tepsiyi ateşe koyup bir iki taşım daha kaynatıp, muhallebi kıvamına getiriniz. Tepsiden servis tabaklarına alıp, üzerine tarçın ekip ikram ediniz.
|
Kuru İncir Tatlısı |
|
Hilal Kutlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc54402
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2010
6,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
1 kg. kuru incir
500 gram ceviz içi
500 gram toz şeker
1/2 litre su
150 gram kaymak
YAPILIŞI:
incirleri ılık suda 5 dakika beklettikten sonra, incirlerin üzerindeki nişastayı yıkayarak, temizleyelim.
incirlerin üst delik kısmından işaret parmağımızı sokarak, incirlerin içini genişletelim. Buraya parça halindeki cevizlerden aldığı kadar dolduralım.
Açık kısımları (Cevizler) yukarı gelecek şekilde, kenarlı bir tepsiye dizelim. Toz şekeri üzerine serptikten sonra,incirlerin üst seviyesine kadar su ilave edip, ağzı kapalı olarak pişirelim.
incirler yumuşayıp da şurup biraz kıvama gelince, tepsiyi ocaktan alarak ağzı açık şekilde, üstten yanan fırına koyalım.
incirler kızarmaya başlayınca, fırından çıkartalım.
Soğuduktan sonra, üzerlerine koyacağımız bir parça kaymakla servis yapalım.
|
KURU İNCİR TATLISI |
|
karayaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc54160
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2010
6,170 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuru incirin saplarını kesip yerine parmağınızla geniş bir çukur açınız, tozşekerle dövülmüş ceviz ya da fındığı çukurlara doldurup dibi tereyağlı tepsiye dizerek incirlerle beraber oluncaya kadar su doldurup üstünü bir kapakla örtünüz. Hafif ateşte suyunu üzerine gezdirip 1 - 2 dakika kaynattıktan sonra indirip soğumağa bırakınız.
Not: Süt konmasa da olur. Konan su yerine az şekerli şerbet dökülürse daha iyi olur.
|
KURU İNCİR TATLISI |
|
didar
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.08.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc39865
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2009
6,639 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak ceviz (kıyılmış)
1 bardak su
1 bardak kuru incir (doğranmış)
2 çorba kaşığı sadeyağ
1,5 bardak elenmiş un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
Su, bir kapta iyice kaynatıldıktan sonra içine yağ ve doğranmış incirler konmuş kâseye dökülür. Yumurta ve şeker çırpılır, ilâve edilir. Karbonat, tuz, un ve kıyılmış cevizin hepsi birden yağlanmış kalıba dökülür. Benmari olması tercih edilir. Olmadığı takdirde derince tencereye su konur ve kalıp veya tatlı yapılan kap su içine oturtulur. 2 saat kadar pişirilir.
|
KURU İNCİR TATLISI |
|
lak lak
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.06.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc37125
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2009
6,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
500 gr. incir
500 gr. süt
200 gr. toz şeker
100 gr. dövülmüş ceviziçi
katıyağ
su.
incirlerin sapını kesin. Kesilen yeri parmakla iterek incirlerin içinde oyuklar açın. Oyuklara şekerle karıştırılmış ceviz içini doldurup, yağlanmış tencereye dizin, incirlerin üstünü örtecek kadar su koyup orta ateşe oturtun ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine şekerli kaynar sütü dökün.
|
İncir Tatlısı |
|
küçük hanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc27914
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2008
6,690 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1/2 kg. incir
100 gr. ceviz içi
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı toz şeker
Aldığı kadar su
Yapılışı:
incirleri yıkadıktan sonra dört parçaya keserek yağı kızdırdığımız yayvan bir tavanın içine atın. incirleri biraz kavurduktan sonra içine toz şekeri ve suyu ekleyerek suyunu biraz çekinceye kadar pişirin. Daha sonra kıydığımız cevizleri de ekleyerek biraz da onunla kavurun sonra sıcak olarak servis yapın.
|
İncir Tatlısı |
|
Ecem Köroğlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc27360
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2008
6,490 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yasemin Dikmetaş
MALZEMELER (5 kişilik)
1/2 kg. kuru incir
1 çay kaşığı dövülmüş karanfil
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
1 rulo kaymak
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
İncir yıkanıp akşamdan ıslatılır.
Islatılan incirler süzülür. Alt kısımları bıçak ucuyla açılarak içleri cevizle doldurulur.
Tencereye sapları yukarı bakacak şekilde dizilir. Karanfil, su ve toz şeker ilâve edilir.
Ağır ateşte şerbeti iyice kıvamlanana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak kaymakla servis yapılır.
|
Kuru İncir Tatlısı |
|
pırıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2008
Mesajlar: 52 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc22497
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2008
6,400 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
450 gr kuru incir
2 çay kaşığı çay
200 gr ceviz içi (çekilmiş)
3 yemek kaşığı bal
1/2 limon kabuğu rendesi
4 adet taze nane yaprağı
2 adet defne yaprağı
2 su bardağı su
2 adet muz
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı küçük hindistancevizi (muskat)
1 su bardağı şeker
5 adet karanfil
Yapılışı
1/2 lt suda çayı demleyin.
incirleri demlediğiniz sıcak çayda, 4-5 saat bekletin. Daha sonra incirleri çıkartın ve çay suyunu bir kenara ayırın.
Cevizleri çekin ve 2 adet muzla birlikte ezin.
incirlerin altlarını, sap kısımları üste gelecek şekilde oyun ve cevizli muz karışımını, incirlerin içine doldurun.
Kenara ayırdığınız çay suyundan 1+1/2 su bardağı (375 ml) alın, içine; limon kabuğu rendesi, defne yaprağı, tarçın, toz şeker, küçük hindistancevizi rendesi (muskat), nane ve 5 adet karanfil koyup 15-20 dk kaynatarak şerbetinizi hazırlayın. Daha sonra bu şerbeti süzün.
içini doldurduğunuz incirleri bir fırın kabına yerleştirin.
Hazırladığınız şerbeti ve balı incirlerin üzerine döküp, 175 derece fırında, 40 dk kadar pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
|
|