Kısa URL: https://ml.md/lc163032
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2022
304 defa indirildi / yazdırıldı
100 gram kuru kayısı
100 gram kuru incir
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım limon
50 gram kaymak
3 çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi
2 çorba kaşığı badem
Kayısı ve incirleri suda bekletip, çıkarın. Yaklaşık 45 dakika şekerli suda kaynatın. Şerbetin şekerlenmemesi için yarım limonun suyunu ilave edin. Servise sunarken kayısı ve incirlerin içini açıp, kaymakkoyun. Üzerine 1 adet badem ekleyin. Daha sonra kayısıları antepfıstığı bulayıp, servis tabağına dizin.
Kısa URL: https://ml.md/lc95447
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2014
1,482 defa indirildi / yazdırıldı
25 adet kuru kayısı
8 adet kuru incir
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı su
Kayısılar ılık suda 1 saat kadar bekletilir, sudan alınır, süzülür. İncirler çok ufak doğranır, cevizle karıştırılır. Kayısıların içine doldurulur. Kayısılar bu şekilde yayvan bir tencereye dizilir. Üzerine şeker ve su bırakılır. Kapak kapatılır. Orta ateşte yaklaşık yarım saat pişirilir. Tam olarak soğuyunca kaymak ya da dondurma eşliğinde ikram edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc68469
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2011
3,556 defa indirildi / yazdırıldı
15-20 adet kuru kayısı
5 adet kuru incir
1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
2 çorba kaşığı pekmez
2 çorba kaşığı süzme yoğurt veya kaymak
Kayısı ve incirleri bir gün önceden suda bekletin. İnciri cevizle birlikte mutfak robotunda macun kıvamında ezin. Üzerine pekmezi ekleyip tekrar ezin. Bu karışımı yumuşamış olan kayısıların içine doldurun. Üzerini kaymak veya süzme yoğurtla süsleyip servis yapın.