Kısa URL: https://ml.md/lc142193
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2019
883 defa indirildi / yazdırıldı
8 kuru incir
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı demlenmiş sıcak çay
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı bal
3 ceviz içi
İncirleri küçük doğrayın. Tereyağını eritip ılıtın. Büyükçe bir kapta incir, toz şeker, yarım su bardağı ceviz, tereyağı, tarçın ve mahlebi karıştırın. Yarısı çay demi yarısı sıcak su olacak şekilde 1 su bardağı sıcak çayı ekleyip tekrar karıştırın ve 20 dakika bekletin.
Yumurtaları başka bir kapta çırpın. Cevizli karışım, un ve kabartma tozunu ekleyip kek hamuru kıvamını alana kadar karıştırın. Kek kalıbını önce yağlayıp sonra unladıktan sonra hamuru boşaltın.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerini bal ile tatlandırılmış yarım bardak ceviz içiyle süsleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc155253
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2021
386 defa indirildi / yazdırıldı
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
Bir buçuk su bardağı tozşeker
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı süt
1 paket sade kekun
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu
6 adet kuru incir
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Üzeri için:
Pudraşekeri
Tereyağı ve tozşekeri yoğurma kabında mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Teker teker yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin. Yavaşça sütü eklerken bir yandan da çırpın. Sade kekun, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Küp doğranmış incir ve cevizi ilave edip tüm malzemeyi karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış 20 cm'lik yuvarlak bir kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında bir buçuk saat kontrol ederek pişirin ve tel üzerinde soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine pudraşekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.