Kayıt: 24.06.2009 Mesajlar: 23 Şehir: Sincan Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc37648
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2009
2,831 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemesi:
1 bardak kuru kayısı
2 bardak su
6 çorba kaşığı tozşeker
1,5 bardak un
yarım bardak tereyağı
1 kahve fincanı su
1 kahve kaşığı tuz
1 bardak toz şeker
2 yumurtanın sarısı
vanilya
Kuru kayısıları iyice yıkadıktan sonra iki bardak su ve 1 bardak toz şekerle bir kaba koyarak orta ısıda yarım saat pişirin. Kayısıların suyu çökünce bunu iyice ezip, püre haline sokun. Un ile tuzu iyice karıştırın ve tereyağı ile şekeri köpük köpük olana kadar çırpın, yumurta sarılarını vanilyayı da ekleyerek bunu da iyice çırpın. Unu, kayısı püresini ve suyu azar azar katarak karıştırmaya devam edin. Büyük bir kek kalıbını yağlayın ve malzemeyi kalıba geçirerek orta ısıdaki fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc102214
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2014
2,690 defa indirildi / yazdırıldı
3 su bardağı un
1 su bardağı şeker
100 gr. tereyağı
3 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
15 adet kuru kayısı
Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Sarıları oda sıcaklığındaki tereyağı, şeker ve sütle çırpın. Kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma yedirin. Küp doğranıp una bulanmış kayısıları ekleyin. Yumurta aklarını bir tutam tuzla çırparak kar haline getirip, harca ekleyip karıştırın. Harcı yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltıp 180 derece fırında pişirin.