|
Kuru Köfte |
|
CUMA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc335
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2005
4,571 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. köftelik kıyma
2 adet yumurta
250 gr. ekmek içi
1 adet soğan
1 demet maydanoz
4 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz, karabiber, kimyon, ekmek içi, maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur. Daha sonra kıyma eklenir, bütün malzeme özleşene kadar yoğrulur. Arzu edilen şekilde yuvarlanır, tereyağında kızartılır.
ML® Kuru Köfte için tıklayın
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 05.12.2014
|
Kuru Köfte |
|
Vatandaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2005
Mesajlar: 60 Şehir: Bakü |
Kısa URL: https://ml.md/lc617
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2005
3,373 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. az yağlı dana kıyması
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek
1 iri kuru soğan
5 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Un
Uygun bir kabın içine kıymayı, yumurtayı, ıslatılıp sıkılan ekmeği, baharatı, kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş soğanı ilave edip yoğurun, ceviz kadar parçalar alın top şekli verin. Una bulayıp bol yağda kızartın, kızarmış patates ya da piyazla birlikte servis yapın.
ML® Sarılira Köftesi için tıklayın
|
Kuru Köfte |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc994
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2006
3,487 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr. ekmek içi
4 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı sıvıyağ
750 gr. az yağlı kıyma
2 küçük rendelenmiş kuru soğan
2 yumurta
1 kahve fincanı su
biraz karabiber
kimyon
tuz
Ekmek içini bol suda ıslatıp iyice sıkın. Sonra diğer malzemenin hepsini katarak iyice yoğurup, parmak biçiminde yuvarlayın. Una bulayarak kızgın sıvıyağda kızartın.
ML® Cızbız Köfte için tıklayın
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.08.2022
|
Kuru Köfte |
|
elena
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2005
Mesajlar: 91 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc1259
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2006
3,721 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. az yağlı dana kıyma
1 yumurta
1 orta boy soğan
2-3 dilim bayat ekmek içi
tuz
karabiber
köfte baharı
1 adet kaşlanmış patates
yarım su bardağı sıvıyağ
Kıymayı bir kaba alıp, içine ufalanmış bayat ekmek içini, yumurtayı, tuzu, haşlanmış patatesi, baharatları ekleyin. Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyin, köfte harcını iyice yoğurarak istediğiniz şekilde silinddirik köfteler hazırlayın. Ağır ateşte ve kapaklı olarak arkalı önlü iyice kızartın.
ML® Sahan Köftesi için tıklayın
|
Kuru Köfte |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1277
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2006
3,703 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. dana kıyma
2- 3 dilim bayat ekmek içi
1- 2 soğan
Kimyon
Karabiber
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için:
1 bardak zeytinyağı veya ayçiçek yağı
Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon, kıyılmış maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur.
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp uzun veya yassı köfteler yapılır.
Kızgın yağda kızartılır.
Not: Cızbız köfte yaparken ekmek konmaz veya az konur. Yumuşak olması için yoğrulurken 2 kaşık zeytinyağı ilave edilir. Kuru köfteye 1- 2 diş dövülmüş sarımsak da katılabilir. Artan köfteyi salçalı su ilave edilerek salçalı köfte de yapılabilir. Kuru köfte hamuru küçük küçük yuvarlanıp kızartılarak üzerine birer kürdan batırılırsa, soğuk büfe için bir çeşit olur.
ML® Zeytinli Köfte için tıklayın
Fotoğraf "yemek dostu" tarafından gönderildi. 24.08.2020
|
Kuru Köfte |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc3715
Gönderme Tarihi: 13.May.2006
3,294 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
Karabiber
1 kg. köftelik kiyma
1 tatli kasigi kimyon
2 adet haslanmis patates
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek
2 su bardagi sivi yag
Tuz
YAPILIŞI
Kiyma, rendelenmis soğan, ufalanmis ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince dogranmis maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karistirip yogurun.
Köfte harcindan ceviz büyüklügünde parçalar alip, parmak seklinde yuvarlayin.
Köfteleri kizdirilmis sivi yagda kizartin. Kuru köfteleri soguk olarak servis yapin.
ML® Tekirdağ Köftesi için tıklayın
|
Kuru Köfte |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7824
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2006
3,427 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
500 gram az yağlı dana kıyma,
3 dilim bayat ekmek içi,
2 adet kuru soğan,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı karabiber,
1 adet yumurta,
yarım demet maydanoz,
kızartma için 1 bardak zeytinyağı.
Hazırlanışı:
Kıyma, mümkün olduğu kadar az ıslatılıp sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon, kıyılmış maydanoz, 2 diş dövülmüş sarımsak, 2 kaşık zeytinyağı (yumuşak olması için) ve yumurta iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp uzun veya yassı köfteler yapılır. Kızgın yağda kızartılır.
ML® Tire Köfte için tıklayın
|
KURU KÖFTE |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8038
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006
3,752 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo köftelik kıyma
1 demet maydanoz
2 adet yumurta
4 kaşık sadeyağ
250 gram ekmek içi
Yeteri kadar tuz, biber ve baharat
1 adet soğan
Budama deyimi üzerine et alınır. Bir kez makineden çekilir. Tuz, biber, baharat, ekmek içi, maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur. Tekrar makineden geçirilir, arzu edilen şekilde yuvarlanır. Dört kaşık yağda kızartılır. Arzu edilirse genç sığır eti karıştırılarak kuru köfte ve diğer köfteler gibi yapılır.
ML® Kütahya Köftesi için tıklayın
|
KURU KÖFTE |
|
mevlüde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2005
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9937
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
3,444 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
Yarım kilo yağsız kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
3 baş soğan
yarım bardak zeytinyağı veya çiçek yağı
1 demet dereotu 1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 adet yumurta
Yapılışı:
Bayat ekmekler su ile ıslatılıp sıkılır ve genişçe bir kaba konmuş olan kıymanın içine ufalanarak katılır, soğanlar rendenin ince tarafından geçirilir ve yumurta, tuz ve biberle birlikte dereotu da ince kıyılarak kıymaya katılır. Hepsi birlikte iyice yoğrulur ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp bunlara avuç içinde parmak şekli verilir. Bu hazrlanmış olan köfteler bir tavada iyice kızdırılmış olan yağın içine gerekirse parti parti atılarak nar gibi kızartılır ve kızaran köfteler bir delikli kepçe ile alınır. Kuru köfte, arzuya göre sıcak veya soğuk olarak servis yapılabilir.
ML® Nahna Küftesi için tıklayın
|
KURU KÖFTE |
|
Oktay Usta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.07.2007
Mesajlar: 36 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc16036
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2007
3,322 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. kıyma,
2 demet dereotu,
2 dilim bayat ekmek,
tuz, biber,
2 orta boy soğan,
1 bardak çiçek yağı.
2 yumurta,
Makineden iki defa geçirilmiş yağsızca kıymayı, soğuk suda ıslatılmış, sonra da iyice sıkılmak suretiyle suyu çıkarılmış 2 dilim iç bayat ekmek, rendelenmiş soğan, karabiber, yumurta, ince doğranmış dereotu, iki tatlı kaşığı tuz katarak on dakika kadar yoğurun. Sonra bu kıymadan birer irice ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, hafifçe ıslatılmış avuç içinde yuvarlayarak şekil verin.
Köftenin şekillendirilmesi sona erince, bunları içinde kızdırılmış çiçek yağı olan tavaya atarak orta ısıdaki ateşte kızartın.
ML® Harput Köftesi için tıklayın
|
KURU KÖFTE |
|
savaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20953
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2008
3,028 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 küçük soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 dilim bayat ekmek içi
1/2 çay kaşığı karabiber
4-5 dal maydanoz
Ete, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, kimyon, karabiber ve tuz katarak yoğurup özleştiriniz.
Yarım ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinde yuvarlıyarak yağlanmış tepsiye diziniz. Orta hararetli fırında sertleştirmeden pişiriniz.
ML® Filistin Köftesi için tıklayın
|
Kuru Köfte |
|
dilber
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2008
Mesajlar: 86 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc23633
Gönderme Tarihi: 05.May.2008
2,905 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg. kıyma
4 dilim bayat ekmek içi
1/2 demet maydanoz
1 adet yumurta
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı sirke
Öncelikle soğanı soyup, rendeleyin. Maydanozları da ince ince kıyın. Ekmek içlerini ufalayın. Kıymayı yoğurma kabına koyup; içine ekmek içini, soğanı, maydanozu, yumurtayı, sirkeyi, tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave edin ve yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, köfte şekli verin. Bir tavaya yağ koyup, kızdırın ve köfteleri kızartın.
ML® Mubi Busesi için tıklayın
|
Kuru Köfte |
|
oymakbeyi
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24188
Gönderme Tarihi: 30.May.2008
2,981 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
750 gr. az yağlı karışık dana-koyun kıyması
1 baş orta büyüklükte soğan
2 dilim ekmek
1 yumurta
1 kaşık yağ
Tuz
karabiber
1 küçük demet maydanoz
Köfteyi yoğuracağınız kaba, önce soğanı rendeleyin. Sonra, kenarları çıkartılarak ıslatılmış ekmek dilimlerini avucunuz arasında sıkarak tellendirin. Aynı kaba, kıymayı, 1 yumurtayı ve bir kaşık yağı koyup, üzerine tuz ve karabiber serpin. Kıyılmış maydanozu da ilave ederek iyice yoğurun.
Ellerinizi ıslatın ve avucunuzun arasına köfte hamurundan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak, parmak gibi uzun, oval, ya da yuvarlak şekiller verin.
Orta ısıda kurutmadan kızartıp, bir tencereye çıkartın. Kızartma sırasında yağın yanmamasına dikkat edin.
Kapağını kapatarak, 2-3 dakika kadar dinlendirip yumuşamasını sağlayın ve servis yapın.
ML® Safranlı Köfte için tıklayın
|
KURU KÖFTE |
|
yudum
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.08.2008
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc26701
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2008
3,190 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
500 gr. orta yağlı kıyma,
1 baş soğan,
2 dilim bayat ekmek içi,
maydanoz,
tuz,
karabiber
Hazırlanışı:
İki defa çekilmiş kıymanın içine 1 baş rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, tuz, karabiber ve maydanoz koyun. İyice yoğur-duktan sonra küçük parçalar ayırın. Islak avuç arasında oval şekil vererek parmak kalınlığına getirin. Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Köftelerin önce bir sonra diğer yüzlerini kızartın ve servis yapın.
ML® Ciğer Köfte için tıklayın
|
KURU KÖFTE |
|
davet
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34202
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2009
3,429 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram kıyma
1 demet maydanoz
120 gram iç bayat ekmek (2 dilim)
Tuz ve karabiber
150 gram soğan (2 orta)
220 gram rafine çiçek yağı ya da margarin (1 bardak)
2 küçük yumurta
1 İki kez et makinesinden geçirilmiş yağsızca ve kemiksiz ola rak tartılmış, 750 gram kıymaya, soğuk suda ıslatılmış sonra da iyice sıkılmak suretiyle suyu çıkarılmış 3 dilim iç bayat ekmek, rendelenmiş 2 orta baş soğan, 2 kahve kaşığı karabiber, 2 küçükçe yumurta, ince doğranmış 1 demet maydanoz, 2 tatlı kaşığı tuz katarak 10 dakika kadar yoğurmalı, sonra bu kıymadan birer irice ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak hafifçe ıslatılmış iki avuç içinde yuvarlamak suretiyle bunlara parmak biçiminde ince ve uzun şekiller verdirmelidir.
2 Köftenin şekillendirilmesi sona erince; bunları içinde kızdırılmış 1 bardak rafine çiçek ya da zeytinyağı olan tavaya atarak, orta kuvvetteki ateşte köftelerin önce bir, sonra da diğer yanları nar gibi oluncaya kadar aşağı yukarı 7-8 dakika kızartmalı ve delikli kepçe ile tabağa alarak ister sıcak ister soğuk olarak servis yapmalıdır.
ML® Rus Köftesi (Pajaski) için tıklayın
|
Kuru Köfte |
|
ankara keçisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2009
Mesajlar: 84 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34287
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2009
3,157 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. koyun kıyması
4 dilim ekmek içi
2 yumurta
2 büyük baş soğan
maydanoz
2 adet domates
3 adet sivri biber
tuz
karabiber
kimyon
isteğe göre kekik.
Rendelenmiş soğanlara kıyma, ekmek içi, yumurta, tuz, baharat ilavesi ile iyice yoğrulur. En son kıyılmış maydanozlar atılır. Elde köfte şekli verilerek kızgın ateşte kızartılır. Köftelerin kızartılması bitince tavadaki yağ boşaltılarak dibinde 1 parmak bırakılır. Kalan yağın içine ikiye bölünen domatesler ve biberler atılır. Yumuşayınca üzerine dilimlenmiş ekmekler bastırılarak domatesin suyunu ve yağı emmesi sağlanır. Üzerlerine kimyon serpilip köftelerle birlikte servis yapılır.
ML® Cacıklı Köfte için tıklayın
|
Kuru Köfte |
|
lezzet dünyası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2010
Mesajlar: 62 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc54484
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2010
4,540 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
400 gr. köftelik kıyma
1 orta boy soğan
4-5 dilim bayat ekmek içi
1 yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
4-5 çorba kaşığı un
1/2 çay bardağı sıvı yağ
tuz
Kıymayı bir kaba alalım. İçine ufalanmış ekmek içini, yumurtayı, tuzu ve baharatları ekleyelim. Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyelim. Köfte harcını iyice yoğurarak parmak iriliğinde yuvarlak silindirik köfteler hazırlayalım. Köfteleri una bulayıp kızdırılmış sıvı yağda, ağır ateşte ve kapaklı olarak arkalı önlü kızartalım ve patates tavası ile birlikte servis yapalım.
Not: Köfteleri yuvarlak silindirik yapmak yerine yassı köfteler olarak da hazırlayabilirsiniz.
ML® Etli Köfte için tıklayın
|
Kuru Köfte |
|
jülide
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58539
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2010
2,873 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. koyun kıyması
300 gr. patates
150 gr. soğan.
125 gr. pirinç
Bir demet maydanoz
Bir baş soğan
2-3 yumurta
Tuz
Biber
Patatesler yıkanarak haşlanır. Kabukları soyularak püre makinesinden geçirilir. Kıymaya ilâve edilir. İki defa et makinesinden geçirilir veya iyice yoğurulur. Bir baş soğan suyu, tuz, biber, kıyılmış maydanoz ve yumurta ilâve edilir. Biraz daha yoğurulur. 2 - 3 ceviz büyüklüğünde parçalara bölünerek ıslak avuç içersinde silindir şekli verilir. Kızdırılmış yağda kızartılır. Garnitür olarak patates kızartması ilâve edilir.
|
Kuru Köfte |
|
Som Ali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc66978
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2011
3,149 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kekik
3 dilim ekmek içi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kimyon
1 adet yumurta
Sıvı yağ
Derin bir kabın içine kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, sütle ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içlerini, yumurta ve baharatlarla beraber yaklaşık 5 dakika iyice yoğurun. Elinizle şekil verip 15 dakika bekletin daha sonra kızgın yağda kızartıp servise sunun. Yanında domates ya da soğan salatasıyla ikram da edebilirsiniz.
|
Kuru Köfte |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67588
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2011
2,651 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet ufalanmış ekmek içi
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik
Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, ufalanmış bayat ekmeği ve baharatları, birlikte iyice yoğurun ve üzerine zeytinyağı gezdirip yoğurmaya devamedin. Bu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle şekil verin ve 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha sonra kızgın yağda ya da ızgarada kızartın. Bezelye püresi ve patates püresi ile sunulabilir.
|
|