|
Kuru Köfte |
|
CUMA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc335
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2005
4,571 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. köftelik kıyma
2 adet yumurta
250 gr. ekmek içi
1 adet soğan
1 demet maydanoz
4 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz, karabiber, kimyon, ekmek içi, maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur. Daha sonra kıyma eklenir, bütün malzeme özleşene kadar yoğrulur. Arzu edilen şekilde yuvarlanır, tereyağında kızartılır.
ML® Kuru Köfte için tıklayın
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 05.12.2014
|
Kuru Köfte |
|
Vatandaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2005
Mesajlar: 60 Şehir: Bakü |
Kısa URL: https://ml.md/lc617
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2005
3,373 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. az yağlı dana kıyması
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek
1 iri kuru soğan
5 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Un
Uygun bir kabın içine kıymayı, yumurtayı, ıslatılıp sıkılan ekmeği, baharatı, kıyılmış maydanozu ve rendelenmiş soğanı ilave edip yoğurun, ceviz kadar parçalar alın top şekli verin. Una bulayıp bol yağda kızartın, kızarmış patates ya da piyazla birlikte servis yapın.
ML® Sarılira Köftesi için tıklayın
|
Kuru Köfte |
|
Bayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.11.2005
Mesajlar: 107 Şehir: Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc994
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2006
3,487 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr. ekmek içi
4 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı sıvıyağ
750 gr. az yağlı kıyma
2 küçük rendelenmiş kuru soğan
2 yumurta
1 kahve fincanı su
biraz karabiber
kimyon
tuz
Ekmek içini bol suda ıslatıp iyice sıkın. Sonra diğer malzemenin hepsini katarak iyice yoğurup, parmak biçiminde yuvarlayın. Una bulayarak kızgın sıvıyağda kızartın.
ML® Cızbız Köfte için tıklayın
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 25.08.2022
|
Kuru Köfte |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1277
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2006
3,703 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. dana kıyma
2- 3 dilim bayat ekmek içi
1- 2 soğan
Kimyon
Karabiber
1 yumurta
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için:
1 bardak zeytinyağı veya ayçiçek yağı
Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon, kıyılmış maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur.
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp uzun veya yassı köfteler yapılır.
Kızgın yağda kızartılır.
Not: Cızbız köfte yaparken ekmek konmaz veya az konur. Yumuşak olması için yoğrulurken 2 kaşık zeytinyağı ilave edilir. Kuru köfteye 1- 2 diş dövülmüş sarımsak da katılabilir. Artan köfteyi salçalı su ilave edilerek salçalı köfte de yapılabilir. Kuru köfte hamuru küçük küçük yuvarlanıp kızartılarak üzerine birer kürdan batırılırsa, soğuk büfe için bir çeşit olur.
ML® Zeytinli Köfte için tıklayın
Fotoğraf "yemek dostu" tarafından gönderildi. 24.08.2020
|
Kuru Köfte |
|
zümre
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2010
Mesajlar: 42 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68947
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2011
1,971 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr dana kıyma
2-3 dilim bayat ekmek içi
1 2 adet Soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 2 çay kaşığı kimyon
1 Adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Kızartmak için 1 bardak zeytinyağı veya ayçiçek yağı
Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, kimyon, kıyılmış maydanoz ve yumurta iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp uzun veya yassı köfteler yapılır. Kızgın yağda kızartılır.
Fotoğraf Saadet tarafından gönderildi. 05.07.2014
|
Kuru Köfte |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc110906
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2015
2,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. orta yağlı kıyma
3 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 kase ekmek tozu
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı salça
10 dal maydanoz
1 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kuru nane
Kızartmak için sıvı yağ
Soğanlar ve sarımsaklar rendelenir.
Bir karıştırma kabına; kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, salça, kabartma tozu, kuru nane, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber eklenir.
Üzerine ekmek tozu katılır, bir yumurta kırılır ve en son çok ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek yoğrulur.
Malzemeler bütünleşince karıştırma kabının üzeri streç filmle kapatılarak buzdolabına kaldırılır ve en az 1 saat dinlenmeye bırakılır.
Süre sonunda buzdolabından alınan köfte harcından ceviz kadar parçalar kopartılarak yassı köfteler hazırlanır. (Köfte harcından ortalama 60 adet köfte çıkar.)
Bir tavaya sıvı yağ konarak kızdırılır. Köfteler iki taraflı olarak kızartılır, sıcak olarak servise sunulur.
|
Kuru Köfte |
|
tıpatıp
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2019
Mesajlar: 47 Şehir: kAYSERİ |
Kısa URL: https://ml.md/lc140706
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2019
583 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
2 adet soğan
3 diş sarmısak
1 demet maydanoz
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Kıymayı derin bir kaba alın. Soğuk suda ıslatılıp, suyu sıkılmış 3 dilim bayat ekmek içini ilave ederek 5 dakika kadar yoğurun. Kıymaya, rendelenmiş soğanı, dövülmüş sarmısak, rendelenmiş kaşar peyniri, yarım tatlı kaşığı karabiber, yumurta, ince kıyılmış maydanoz ve tuz ilave ederek, 5 dakika daha yoğurun. Kıymadan yumurta iriliğinde parçalar koparıp, ıslattığınız iki avucunuzun içinde yuvarlayıp, bastırın. Yassı şekil verin. Tüm köfteleri bu şekilde hazırlayıp, kızgın sıvıyağda kızartın.
|
Kuru Köfte |
|
nazgül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.10.2018
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc141581
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2019
596 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram köftelik dana kıyma
5 dilim bayat ekmek
1 adet iri kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
5 yemek kaşığı tereyağı
Derin bir yoğurma kabının içine kıyma ile birlikte rendelenmiş soğanı ve tuzla birlikte baharatları da ekleyin.
Bayat ekmekleri suda ıslatın, iyice yumuşayınca suyu sıkın ve köfte harcının içine ilave edin. Sonra yoğurduğunuz etten ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, iki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayın.
Bir tepsinin içine unu serin ve uzunlamasına yuvarladığınız köfteleri una bulayıp, bir tavada kızdırılmış tereyağında çevirerek kızartın.
Ilık ya da soğuk olarak servise sunun.
|
Kuru Köfte |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172539
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2023
187 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
750 g orta yağlı dana döş kıyma, iki defa çekilmiş
100 g bayat ekmek içi, ıslatılmış
1 adet büyük boy soğan, ince rendelenmiş
8 dal maydanoz, ince kıyılmış
1 ½ tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı kimyon
Kızartmak için:
300 ml zeytinyağı
Kıymayı bir kaba alın.
Ekmeklerin suyunu sıkın ve kıymaya ilave edin.
Soğan, maydanoz, tuz ve baharatı ilave edin ve iyice yoğurun.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın. Islak avuç arasında yuvarlayıp bir parmak kalınlığında şekil vererek köfteleri hazırlayın. Buzdolabına koyun.
Servise 15 dakika kala yağı bir tavada kızdırın. Köfteleri arkalı önlü kızartın ve sıcak servis edin.
Not: Kuru köfte, arzu edilirse una bulandıktan sonra kızartılabilir.
|
|