|
Kuru meyve tatlısı |
|
aybike
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2007
Mesajlar: 45
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16549
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2007
2,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı su
5 adet kuru incir
10 adet kuru kayısı
1 fincan kuru üzüm
1 fincan iri dövülmüş ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
100 gr. nişasta
Kuru meyveler akşamdan ıslatılır. Ertesi günü fındık iriliğinde doğranır, haşlanır. Tencereye su, şeker, nişasta ve haşlanmış kuru meyveler konur, kaynatılır, koyulaşınca kaselere taksim edilir, ceviz ve tarçınla süslenir.
|
Kuru Meyve Tatlısı |
|
Leman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2007
Mesajlar: 38 Şehir: Halep |
Kısa URL: https://ml.md/lc81483
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2012
1,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
15-20 adet kurutulmuş kayısı (tercihen koyu renkli olanı)
5 adet kurutulmuş incir
1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi
2 çorba kaşığı pekmez
Kayısı ve incirleri bir gün öncesinden suda bekletin. İnciri cevizle birlikte mutfak robotunda macun kıvamında ezin. Üzerine pekmezi ekleyip tekrar ezin. Bu karışımı yumuşamış olan kayısıların içine doldurun. Üzerine kaymak veya süzme yoğurtla süsleyip servis tabağına sırayla dizin.
|
Kuru Meyve Tatlısı |
|
memiş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2015
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc109916
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2015
1,328 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fevziye Sürmeli
2 su bardağı kuru kayısı
2 su bardağı kuru dut
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı su
Üzerine:
Kaymak, ceviz
Kayısı ve dutları iyice yıkayın. Üzerinden sıcak su geçirip siyah suyunu akıtın. Süzülmüş meyveleri bir tencereye alın. Üzerine yarım su bardağı suyu gezdirip kaynatın. Kaynayınca tereyağını ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin kapağı kapalı şekilde bekletip soğumasını sağlayın. Servis tabağına alıp kaymak ve cevizle servis yapın.
|
|