1 su bardağı pudra şekeri
125 g tereyağı
1.5 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı kuru yaban mersini
1 çay bardağı küp doğranmış kuru kayısı
1 su bardağı kuru dut
Yarım su bardağı kuru çilek
Pudra şekeri ve tereyağını bir mikser yardımıyla iyice çırpın. Unu ilave edip yumuşak bir hamur olacak şekilde çırpmaya devam edin. Hamuru rulo şeklinde sarıp üzerini streç film ile sarın. Bir gece dondurucuda bekletin. Bir fırın kabının tabanına toz şekeri serpin. Üzerine kuru meyveleri serpin. Üzerine dondurucudan çıkarttığınız hamuru rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hamur kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc135451
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2018
1,891 defa indirildi / yazdırıldı
350 g karışık kuru meyveler
55 g kiraz, dörde bölünmüş
1/4 bardak vişne suyu
110 g tereyağı, yumuşatılmış
110 g kahverengi şeker
2 büyük yumurta, çırpılmış
55 gr un
2 çay kaşığı karışık baharat
Süslemek için:
1 çorba kaşığı yerfıstığı badem fındık, ceviz ve macadamia fındığı
3 yemek kaşığı marmelat
1 yemek kaşığı vişne suyu
Kurutulmuş meyve ve kirazları birlikte karıştırın ve üzerine vişne suyunu dökün.
Bir gece bekletin.
Fırını 150 ° C'ye önceden ısıtın ve 20 santimlik kare kek kalıbını yağlayın.
Tereyağına parça parça şekeri ekleyerek iyice çırpın.
Unu ve baharatı ve süzülen kuru meyveleri de katın.
Karışımı kek kalıbına boşaltın ve fındıkları üstüne koyun.
Pişirilmesi için 1 saat 15 dakika ya da batırılmış bir şiş temiz çıkana kadar pişirin.
Keki tel rafa koyun ve soğumaya bırakın.
Marmelat ve vişne suyunu birlikte ısıtın, kuru yemişlerle karıştırarak kekin üzerine sürün.