Kısa URL: https://ml.md/lc168351
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2022
158 defa indirildi / yazdırıldı
1 lt. süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
Çeyrek su bardağı kuru incir
1 paket vanilya
Çeyrek su bardağı portakal kabuğu
Süslemek için:
Çekilmiş antepfıstığı, file antepfıstığı ya da badem
Bütün malzemeyi bir tencereye koyup pişiriyoruz. Portakal kabuklarını kaynar suda haşlıyoruz ve minik minik doğruyoruz. İncirleri doğruyoruz. Pişen muhallebinin içine kuru incir ve portakalları ilave edip kaselere paylaştırıyoruz. En son antepfıstığı ile süslüyoruz.
1 poşet Dr. Oetker İrmikli Pirinç Unu
3 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 su bardağı süt
2 - 3 adet küp şeklinde doğranmış kuru kayısı
2 - 3 adet küp şeklinde doğranmış kuru incir
3 adet küp şeklinde doğranmış hurma
Süslemek için:
1 adet ince doğranmış kuru kayısı
1 adet çekirdeği ayıklanmış hurma (ince doğranmış)
Pirinç unu, toz şeker ve şekerli vanilini bir tabağa alıp kaşık ile iyice karıştırın. Sütü bir tencereye alıp üzerine pirinç unlu karışımı ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, üzerine kayısı, incir ve hurmaları ilave edip karıştırın. Kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.
Tatlıları kuru kayısı ve hurma ile süsleyin ve servis yapın.