1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı normal un
1,5 su bardağı kepekli un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 çorba kaşığı kayısı reçeli
2 çorba kaşığı çiğ badem
2 çorba kaşığı ceviz, kuru üzüm ve fındık
4 çorba kaşığı bal
Derin bir kabın içinde yumurta, süt, şeker ve sıvı yağı karıştırın. Üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın. Bu karışımın yarısını yağlanmış, unlanmış kalıbın içine dökün. Akışkan bir kıvamda olan bu harcı tepsiye döşeyin. Daha sonra içleri boş olarak 180 derecedeki fırına verin. 30 dakika pişirin. Fırından aldığınız tartı soğumaya bırakın. Soğuyunca kayısı reçelini biraz suyla açıp sürün. Fındıkları, cevizleri, kuru üzüm ve çiğ bademleri irice kıyıp balla, reçelle karıştırın. Tartların üzerine paylaştırıp hemen ikram edin.
|