Kısa URL: https://ml.md/lc86663
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2013
1,562 defa indirildi / yazdırıldı
125 Gr Sana Hamurişi
1 Çay Bardağı sıvı yağ
1 Tatlı Kaşığı şeker
1 Çay Bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Adet yumurta
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı susam veya çörekotu
1 tatlı kaşığı pekmez
Margarini oda sıcaklığında yumuşatalım, diğer malzemeleri 3 bardak unla ilave edip yumuşak bir hamur yoğuralım,10-15 dk. dinlendirelim,hamurdan parçalar koparıp şekillendirelim, yağlanmış tepsiye dizerek üzerilerine yumurta sarısı ve pekmezi karıştırarak sürelim susam veya çörek otu dökelim önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişirelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc78120
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2012
2,151 defa indirildi / yazdırıldı
125 Gr Sana Hamurişi
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Çay Bardağı süt
1 Çay Bardağı sıvıyağ
1 Adet yumurta (akı hamuru için, sarısı üzeri için )
1 Paket kabartma tozu
1 Tatlı Kaşığı şeker
2 Çay Kaşığı pekmez
Margarini dolaptan alarak yumuşamasını bekleyelim. Oda sıcaklığına gelmiş margarine diğer malzemeleri de ekleyerek hamurumuzu yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakalım. Hamurdan parçalar kopararak şekil verelim. Simit şekli, örgü şekli, isterseniz bardakla kesebilir ya da kalıp kullanabilirsiniz. Tepsiye dizelim ve üzerine ayırdığımız yumurta sarısı ile pekmezi karıştırıp sürelim. Son olarakta susum serperek önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında pişmeye bırakalım.