Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Açma Tarifleri > Kuru Poğaça (9 adet - 415,815 defa bakıldı)

Kuru Poğaça


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuru Poğaça

ŞerifTarganArmaç
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2007
Mesajlar: 22
Şehir: İstinye İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc16694
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2007
2,612 defa indirildi / yazdırıldı




4 Su bardağı un
1 Su bardağı beyaz peynir
2 Su bardağı tereyağı
2 Demet ince kıyılmış maydanoz
1 Çay kaşığı karbonat
1 Yumurta
1 Bardak su
Tuz
1 Tatlı kaşığı şeker

Un elenir, ortası havuz gibi açılır, yağ elle yumuşatılarak konur. Su, karbonat, tuz, şeker eklenir. Krem gibi oluncaya kadar da karıştırılır. Yavaş yavaş un alınarak hamur haline getirilir. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yarım santim kalınlığında açılır. İçine bir çay kaşığı peynirli iç konur, ikiye katlanır. Tepsiye sıralanır, üzerine yumurta sürülür, sıcak fırına verilir.


ML® Kuru Poğaça için tıklayın


Kuru Poğaça

maymiy
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.02.2008
Mesajlar: 26
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc22077
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2008
2,378 defa indirildi / yazdırıldı




100gr. tereyağı veya margarin
1 cay bardagi siviyag
2/3 su bardagi yoğurt
2 yumurta (birinin sarisini ustune surmek icin ayirin)
1 tatli kasigi kabartma tozu (bir pakete yakin)
1 cay kasigi karbonat
1 tatli kasigi tuz
Aldiginca un (yaklasik 4-4.5 su bardagi)

Icine:
- Peynirli ic: Sade beyaz peynir veya beyaz ve rende kasar peynirinin icine bir yumurta kirip karistirin. Tuz, kirmizi biber, arzuya gore kiyilmis maydanoz ilave edip tekrar karistirin.
- Orta bir soğani bir kasik yagda kavurup kiymayi ilave edip kavurmaya devam edin. Icine kiyilmis maydanoz, tuz biber ilave edip kullanin.

Yapilisi:
- Oda isisindaki yagi, siviyagi, yumurtalari, yogurdu genisce bir kaba alin.
- Icine unu, kabartma tozu, karbonat ve tuz ile birlikte eleyin. Unun hepsini kullanmayin. Orta yumusaklikta bir hamur olana dek yogurun.
- 10 dakika dinlenmeye birakin. Sonra hamuru ikiye bolup birini hafif unlu tezgahta merdane ile yuvarlak acin. Elinizde pogaca hamuru yaparkenki incelige gelene kadar.
- Bicak veya ruletle once dorde bolun, sonra onlarida kendi aralarinda bolup ucgenler cikarin.
- Hamur kalinsa ucgen parcalardan birini ayri bir yere alip tekrar ustunden merdane ile gecip inceltin biraz daha. Genis tarafina harc koyup sigara boregi gibi sarin.
- Ayni islemi diger hamurada uygulayip hepsini yaglanmis tepsiye aralikli olarak dizin.
- ustune biraz su veya sut ve tuz ile hafif cirpilmis ayirdiginiz yumurta sarisini firca ile surup corekotu serpin.
- 375F (185C) dereceli firinda kabarip kizarana kadar 25-30 dakika kadar pisirin.


ML® Patlıcanlı Poğaça için tıklayın


Kuru Poğaça

nirvana
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.06.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Amasya
Kısa URL: https://ml.md/lc37451
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2009
2,461 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo un
1 çay kaşığı karbonat
1 bardak su
1 tatlı kaşığı şeker
400 gram margarin
50 gram beyaz peynir
1 demet ince kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta
Tuz

Unu eleyip ortasını açın. Yağı elde yumuşatarak açılan yere koyun. Suyu, şekeri, tuzu ve karbonatı da yağın üzerine koyun. Krem gibi olana kadar karıştırın. Yavaş yavaş yanındaki undan alarak hamur haline getirin. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Yarım santim kalınlığında açın. İçine bir çay kaşığı peynirli iç koyup ikiye katlayın. Tepsiye sıralayın. Üzerine yumurta sürüp sıcak fırında pişirin.
Peynirli için hazırlanışı: Beyaz peyniri rendeleyin, içine bir yumurta ve kıyılmış maydanozu katarak iyice karıştırın.


ML® Ayvalı Poğaça için tıklayın



Fotoğraf "İ" tarafından gönderildi. 12.09.2020


Kuru Poğaça

Küçük Aysel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.01.2010
Mesajlar: 39
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc46787
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2010
2,394 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo un
4 adet yumurta
yarım demet maydanoz
200 gr. tereyağı
100 gr. peynir
Tuz

Unu hamur tahtasına eleyiniz. Ortasını havuz gibi açınız. Açılan yere üç yumurta sarısı, erimiş tereyağı ve tuz koyup iyice ezdikten sonra iki kahve fincanı su koyarak yumuşak bir hamur elde ediniz. Elde ettiğiniz hamuru silindir haline getirip 12 parçaya ayırınız. Her parçayı kesilen yerlerin üstüne gelmek üzere yassıltıp unladığınız tepsiye diziniz. Üzerine nemli bir bez örterek yarım saat dinlenmeye bırakınız. Diğer tarafta peyniri çatalla ezerek kıyılmış maydanoz ve yumurta akı ilavesiyle iç hazırlayınız. Dinlendirdiğiniz hamurları teker teker yassıltıp yarım santim kadar, kenarları peynirin üzerine iki parmak kadar kapatınız. Peynir koyduğunuz taraftan gevşek olarak üç parmak sarınız. Yağladığınız tepsiye iki parmak ara ile diziniz. Üzerine hafif sulandırdığınız yumurta sarısını sürerek orta hararetteki fırında yirmi dakika kadar pişiriniz.


Kuru Poğaça

nursin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2010
Mesajlar: 21
Şehir: İskenderun
Kısa URL: https://ml.md/lc49508
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2010
2,461 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı eritilmiş katı yağ
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
150 gr beyaz peynir
Maydanoz
Tuz

Mayayı 1 su bardağı yoğurt içinde iyice ezin.
İçine sıvı ve katı yağı katıp karıştırın. Bir yumurtanın akını katıp çırpın. Tuzunu ekleyin.
Bu karışıma un katarak kulak memesi kıvamında bir hamur yapın.
İyice yoğurup bütünleştirdiğiniz hamuru yaş bezle örtüp serin bir yerde kabarıncaya kadar bekleyin. Hamur en azından 1 misli kabarmalıdır.
Bekleyen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avcunuzda yuvarlayın elinize yapışmaması için elinizi yağlayın.
Avucunuzdaki hamurun içini açıp peynir yerleştirin. İyice kapatıp şekil verip önceden yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp kızdırılmış fırında pişirin.


Kuru Poğaça

zamane
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.12.2010
Mesajlar: 22
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc58837
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2010
2,658 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. un
300 gr. sade yağ
250 gr. beyaz peynir
1,5 desilitre süt
6 adet yumurta
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz

300 gr. sade yağ, fındık rengine gelinceye kadar kızdırılır. Bir tencereye süzdürülür. Donduktan sonra telle karıştırılarak iyice beyazlatılır. 500 gr. un hamur tahtasına elenir. Ortası genişçe açılır. Dört yumurta sarısı, 1,5 desilitre süt beyazlatılır. Yağdan bir kaşık ayrılarak bunun ortasına konur. Tuz atılır. Evvelâ ortadakiler karıştırılarak kenardan un çekilir. Yoğurulur. İki ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Avuç ortasında muntazam bir şekilde yuvarlanır. Bir kaba konur. Üzerine yaş bez örtülür. Serin bir yerde 20 dakika kadar dinlendirilir. Yuvarlakların ortası elle çukurlaştırılarak açılır. Kıyılmış dereotu ve maydanoz karıştırılır. Peynir, çukurlara konarak kapatılır. Oval veya yuvarlak şekil verilir. Peynir konan yerleri alta gelmek üzere yağlanmış bir tepsiye dizilir. Elle, bir parmak inceliğine gelinceye kadar bastırılır. Kalan bir kaşık yağ ile iki yumurta sarısı birbirine karıştırılarak parçaların üzerine sürülür. Orta hararetli bir fırında 25-30 dakika müddetle pişirilir.


Kuru Poğaça

Gültaze
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2011
Mesajlar: 24
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc63051
Gönderme Tarihi: 08.May.2011
2,456 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. un
40 gram tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 bardak su
20 gram tuz
1 tatlı kaşığı şeker
250 gram beyaz peynir
2 demet ince kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta

İç için, beyaz peynir, bir yumurta, maydanoz karıştırılarak hazırlanır.
Un elenir, ortası havuz gibi açılır, yağ elle yumuşatılarak konur. Su, karbonat, tuz, şeker ilâve edilir. Krem gibi oluncaya kadar da karıştırılır. Yavaş yavaş un alınarak hamur haline getirilir. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Yarım santim kalınlığında açılır. İçine bir çay kaşığı peynirli iç konur, ikiye katlanır. Tepsiye sıralanır, üzerine yumurta sürülür, sıcak fırında pişirilir.


Kuru Poğaça

Gültaze
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.03.2011
Mesajlar: 24
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc63052
Gönderme Tarihi: 08.May.2011
2,380 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram un
200 gram tereyağı
100 gram peynir
Yarım demet maydanoz
Tuz
4 yumurta

Unu hamur tahtasına eleyip, ortasını havuz gibi açınız. Açılan yere üç yumurta sansı, erimiş tereyağı ve tuz koyup, iyice ezdikten sonra, iki kahve fincanı su ilâvesiyle yumuşak bir hamur elde ediniz. Elde ettiğiniz hamuru silindir haline getirip 12 parçaya ayırınız. Her parçayı kesilen yönlerin üstüne gelmek üzere yassıltıp unladığınız tepsiye diziniz. Üzerlerine nemli bez örterek yarım saat kadar dinlenmeye bırakınız.
Diğer tarafta peyniri çatalla ezerek, maydanoz ve yumurta akı ilavesiyle iç hazırlayınız.
Dinlendirdiğiniz hamurları teker teker yassıltıp, yarım santim kalınlığında daireler haline getiriniz. Ortalarına, hazırlanan içten koyup, yarım daire halinde kapatınız. Yağladığınız tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürünüz ve fırında pişiriniz.


Kuru Poğaça

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159772
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2021
254 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg un
Yarım çay bardağı toz şeker
3 adet yumurta
250 gram margarin
40 gram maya
3/4 su bardağı su veya süt
Tuz
Üzerine:
Yumurta sarısı
Haşhaş

Unu bir kaba eleyin. Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, maya, tuz ve toz şekeri ekleyin. Suyun yarısını ekleyip karıştırın. Hamurun toparlanması için bir miktar daha su ilave edip kulak memesi yumuşaklığını alana kadar yoğurun. Hamuru 30 eşit parçaya bölün. İki avuç içinde döndürerek yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Yarısının üzerine haşhaş serpin. Çatalla hamurların üzerini şekillendirin. 20-25 dakika mayalandırın. 200 derece fırında 15 dakika pişirin.






Kuru Poğaça Tarifleri Açma Tarifleri



(9 adet Kuru Poğaça 415,815 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort