|
Soğan Mücveri |
|
baron
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2019
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc142620
Gönderme Tarihi: 10.May.2019
575 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram soğan
500 gram hazır kek unu
1 demet çok ince kıyılmış taze nane veya 2 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Alabildiğince ılık su
Kızartmak için:
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
Öncelikle soğanları ayıklayın. Yarısını çok ince, yemeklik dilimleyin. Geri kalan soğanları ise rendeleyin. Derin bir kasenin içinde soğanlarla kek unu karıştırıp, nane, tuz ve karabiberi ekleyin. Üzerine azar azar ılık su ekleyerek bir taraftan da çatalla karıştırın. Boza kıvamında akıcı bir hamur hazırlayın.
Diğer tarafta bir tavaya 1 çay bardağı ayçiçeği yağını koyun. Yağ kızınca, bir yemek kaşığına doldurduğumuz akıcı kıvamdaki karışımı tavaya boşaltın. Bu şekilde tüm tavayı hamur parçalarıyla doldurup, kızartmaya başlayın.
Kızaran mücverleri üzerine kağıt peçete serilmiş servis tabağına alın. Yağını emdirip, mücverleri servise sunun.
|
Kuru Soğan Mücveri |
|
hatır
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc134503
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2018
707 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 orta boy kuru soğan
4 yumurta
1 çay fincanı bayat ekmek içi (rendelenmiş) ya da galeta unu
1 paket kabartma tozu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Soğanlar yarım ay şeklinde ince doğranır. Biraz tuzla ovulur. Yıkanıp süzülür.
Diğer malzemeler karıştırılır.
Karışımdan birer kaşık alarak kızmış ayçiçek yağına bırakılır.
Çevire çevire kızartılır.
|
Kuru Soğan Mücveri |
|
mütoo
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.08.2016
Mesajlar: 27 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc118916
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2016
1,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet orta boy kuru soğan
3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Kızartma yağı
Kuru soğanlar rondodan geçirilir. Yumurta, un, kabartma tozu, pul biber ve tuz eklenir. Malzemeler çok iyi bir şekilde karıştırılır. Tavaya derin yağ konur. Orta ateşte ısınınca kaşıkla karışımdan bırakılır. İki yüzü kızartılır. Kağıt havluya çıkarılır.
|
|