Kısa URL: https://ml.md/lc126710
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2017
1,303 defa indirildi / yazdırıldı
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kurut - 20 gr.
Dövme - 15 gr.
Nane - 2 gr.
Pul biber - 3 gr.
Sadeyağ - l0 gr.
Kurut ve iyice yıkanan dövme bir gece önceden ıslatılır. Ertesi gün dövmeler bir tencerede iyice yumuşayana kadar pişirilir. Kurutlarayrı bir kapta ezilerekayran kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Ezilen kurutlar, dövmenin üzerine boşaltılıp kaynatıldıktan sonra çorba kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra kâseye boşaltılır. Kurut tuzlu olduğundan çorbaya ayrıca tuz eklenmesine gerek yoktur. Arzuya göre çorbanın üzerine yağda dağlanmış nane ve pul biber dökülerek servis edilebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc130027
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2017
920 defa indirildi / yazdırıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
250 gr kurut
1 su bardağı dövme
6 bardak su
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber
1,5 yemek kaşığı sadeyağ
Kurut geceden iki bardak suda; iyice yıkanan dövme ise bir tencerede üç-dört bardak suyla ıslatılır. Ertesi gün dövmeler tencereden iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kurutlar ezilerek ayran kıvamına gelinceye kadar karıştırılır,pişen dövmenin üzerine boşaltılıp kaynatıldıktan sonra çorba kıvamına gelinceye kadar pişirilir, kâseye boşaltılır. Kurut tuzlu olduğundan tuza ihtiyaç olmaz. Arzu edilirse üzerine yağda dağlanmış nane pul biber dökülebilir.