Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bingöl Yemekleri > Kurutlu Çorba (Elazığ) (3 adet - 92,971 defa bakıldı)

Kurutlu Çorba (Elazığ)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kurut Çorbası (Elazığ)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167488
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2022
350 defa indirildi / yazdırıldı




Elazığ il Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 su bardağı döğme (aşurelik buğday)
1,5 lt kurut ayranı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
4 bardak su
Pul biber
Kuru nane
Tuz

Yıkanmış döğmeler, 4 bardak su konulan tencerede haşlanır.
Döğmeler yumuşayınca, az sulu şekilde ocaktan alınır.
Ayrı bir tencerede kurut ayranına un eklenerek karıştırılır.
Bu karışıma haşlanmış döğmeler suyu ile birlikte ilave edilir.
Yaklaşık olarak 20 dk orta ateşte pişirilir ve tuzu ilave edilir.
Tavada kızdırılan tereyağına nane ve pul biber eklenerek sos hazırlanır.
Hazırlanan sos çorba tenceresine dökülerek karıştırılır.
Sıcak olarak servis edilir.

Not: Kurut; çökeliğin (çökelek) bol tuzla yoğrulup orta boyda yassı topaklar halinde güneşte uzun süre kurutulmasıyla elde edilir. Kurut ayranı; Elazığ yöresinde, eskiden yaygın olarak yemeklerde kullanılan Kurut ayranı, günümüzde Elazığ köyleri dışında yaygın olarak kullanılmamaktadır. Bunun nedeni hem Kurut'un yapımı ve hem de kendisinden elde edilen ayranın yapımındaki zorluktur. Kurut ayranı yerine günümüzde yoğurt su ile inceltilerek Özeme haline getirilip yemeklerde Kurut ayranı yerine kullanılmaktadır. Ancak, özeme Kurut ayranının lezzetini vermemektedir. Yemeklere kendine has güzel bir lezzet katan Kurut ayranı, Kurut'un ılık su ile toprak bir kapta uzun süre ovalanarak veya bir bidon içinde suyla birlikte 6-7 adet Kurut'un uzun süre çalkalanarak ayran haline getirilmesiyle oluşur. Kurut ayranı kaynatılsa dahi kesilmez. Yemeklerde kullanılmadan önce Kurut Ayranı biraz ısıtılarak kullanılır.



Kurut Çorbası (Elazığ)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc51186
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2010
3,978 defa indirildi / yazdırıldı




3 Adet büyük kurut
Erişte
Nane
Yağ
Tuz

Kurut ılık suda ezilerek ayrana dönüştürülür. Erişteler makarna gibi haşlandıktan sonra süzülerek geniş bir kaba alınır. Hazırlanan ayran ateşte devamlı karıştırılarak Haşlanan erişte ılıtılan ayran üzerine ilave edildikten sonra. Ayrı bir kapta yağla nane kavrulup üzerine dökülür. Servis yapılır.


Kurutlu Çorba (Elazığ)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc31584
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
3,083 defa indirildi / yazdırıldı




Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Döğme haşlanır, soğuduktan sonra kurut ayranına karıştırılarak üzerine kızartılmış tereyağı, nane ve toz biber ilave edilerek servise hazır hale getirilir.






Kurutlu Çorba (Elazığ) Tarifleri Bingöl Yemekleri



(3 adet Kurutlu Çorba (Elazığ) 92,971 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort