Kısa URL: https://ml.md/lc173478
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2023
190 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı domates rendesi
2 su bardağı sıcak su (isteyenler et suyu kullanabilir)
1 adet dolmalık kırmızı biber (kapya)
1 adet çarliston biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
10-15 adet kuru domates
Tuz
Biberlerin saplarını kesin, boyuna 2 parçaya bölün.
Çekirdeklerini çıkarın ve olabildiğince eşit küpler halinde kesin.
Kuru domatesleri sıcak suya koyun hafif diri olacak şekilde yumuşamasını bekleyin. Bıçakla keserken dağılmayacak kadar yumuşaması yeterli.
Kahvaltılık cevizli kuru domatesten biraz daha diri olmalı. Ardından ağıza gelecek kadar parçalara bölün.
Tencereye tereyağını ve sıvı yağı alıp eritin.
Üstüne arpa şehriyeyi ekleyip rengi koyulaşmaya ve hafiften kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
Biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
Domates rendesini ekleyip 2-3 kez karıştırın.
Suyunu ve tuzunu ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Son aşamada kuru domatesleri ekleyin.
Kapağı kapalı olarak suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. (Biraz ıslak olacak yoksa dibi tutabilir) Ocağın altını kapatın
15-20 dakika kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakıp servis yapın.
Riviera Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Arpa Şehriye Makarna 2 Su Bardağı
Su 3 Su Bardağı
Tereyağı 1 Yemek Kaşığı
Kurutulmuş Domates 8 Adet
Pişirme tencerenizde tereyağını eritin. Hafif köpürmeye başlayınca zeytinyağı ilave edin. (Bu işlem tanelerin yapışmasını önler ve parlaklık verir). Daha sonra arpa şehriyeyi ve minik minik doğranmış kurutulmuş domatesleri de ilave edip, şehriyenin rengi değişene kadar kavurun. Kavrulduktan sonra 3 su bardağı sıcak suyu ve tuzunu ilave edin. Kaynamaya başlar başlamaz altını kısın ve şehriyeler tamamen suyunu çektikten sonra, üzerine havlu kağıt kapatıp, en az 15 dakika demlendirin.