|
Etli Kuru Sebze Türlüsü |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171433
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2023
417 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kurutulmuş patlıcan, bamya, yeşil fasulye, domates, biber gibi besinlerden oluşan kuru türlünün bir kase dolusu bir kaba boşaltın. Üzerine sıcak su doldurun. Ardından Bir baş soğanı küp küp kesin.
Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek soğanları koyun. Kavrulan soğanlara sarımsakları da ekledikten sonra bir çay kaşığı salça koyun. Küçük bir tencerede 300 gram kuşbaşı kesilmiş kırmızı et koyun üzerine bir tutam tuz ekleyip kaynatın.
Daha sonra soğanların üzerine kurutulmuş sebzelerin suyunu süzüp koyun. Biraz kavurduktan sonra içine toz biber, fesleğen ve kimyon koyun. Ardından pişen etlerin üzerindeki köpüğü alarak suyunu boşaltın.
Yeni bir su ekleyin. İlk kaynayan su siyah olacağından yemeğin görüntüsünü bozar. İkinci kez su kaynadığında bu karışımı diğer tencereye koyun. 35 dakika pişirin.
|
Kurutulmuş Sebze Türlüsü |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc47572
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2023
4,134 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram kuşbaşı dana et
1 yemek kaşığı biber saltası
1'er çay kaşığı nane, toz biber ve tuz
1 kase dolusu kurutulmuş: patlıcan, biber, domates, bamya, fasulye
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
Kurutulmuş sebzeleri sıcak suda yıkayın. Suyu döküp yeniden sıcak suyla doldurun ve bekletin.
Bir tencereye bir yemek kaşığı yağ ekleyin. İçine soğanı küp küp kesip ilave edin.
Ardından sarımsağı rendeleyin ve eti ekleyip kızartın.
Baharatları ve salçayı ekledikten sonra kuru sebzelerin suyunu dökün.
Tencereye 2/5 su bardağı su ekleyin.
Kaynamaya bırakın. Ortalama 30 dakika sonra ocaktan alın yemeğiniz servise hazır.
|
|