|
Kuruyemişli Kek |
|
hatiç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc64063
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2011
1,783 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
3 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 adet yumurta
1'er çay bardağı fındık, kuru üzüm, ceviz
Şeker ile yumurtayı beş dakika çırpın. Üzerine yağı ve vanilyayı ekleyip, karıştırmaya devam edin. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin ve iyice harmanlayın. Fındık ve cevizleri dövün. 1 çorba kaşığı un ile kuruyemişleri ve kuru üzümü karıştırıp kek harcının içine atın. Muffin kalıplarını yağlayın. Harcı eşit miktarda kalıplara bölüştürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.
|
Kuru Yemişli Kek |
|
pul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc105942
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2015
1,547 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 adet kuru kayısı (suda bekletilmeli)
6 adet kuru incir (suda bekletilmeli)
1 su bardağı ceviz
1 çay bardağı fındık
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi ve suyu
2,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı kıyılmış antepfıstığı
Önce suda beklemiş ve yumuşamış inciri, kayısıyı kıyın. İçine diğer kuru yemişleri koyup limon suyuyla tatlandırın. Bir kabın içinde yumurta ve şekeri çırpın ve üzerine diğer malzemeleri koyun. Keke harcı yapın ve yağlanmış yuvarlak kek kalıbına dökün. Üzerine kuruyemişleri yerleştirin. 180 derecede fırına verip pişirin.
|
Kuru Yemişli Kek |
|
efem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.10.2013
Mesajlar: 46 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc93335
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2013
1,538 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı parça çikolata
Ceviz, kuru incir, fındık, fıstık, kuru üzüm
Yumurtaları ve toz şekeri bir kabın içinde krema kıvamına gelinceye kadar iyice çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da içine ekleyip karıştırmaya devam edin. Kakao ve parça çikolatayı içine katıp boza kıvamındaki bu karışımı kâğıt kalıplara paylaştırın. İçlerine hangi kuru yemişi isterseniz ekleyip 5 dakika bekletin ve 160 derecede 15 dakika pişirin. Fırından çıkınca soğumaya bırakın. İstenirse üzerine erimiş çikolatayı sürüp değişik süsleme şekerleriyle süsleyin.
|
Kuruyemişli Kek |
|
emlak
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2014
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99324
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2014
1,438 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr margarin
3 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
4 adet yumurta
1 paket kabaratma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı kuru kayısı
1 çay bardağı kuru incir
1 çay bardağı kuru üzüm
2 çay bardağı siyah üzüm
Yumurtaları ve şekeri hamur yoğurma kabına alıp mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Sıvıyağ, margarini ve sütü ekleyip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip pütürsüz bir hamur olana kadar çırpın.
Kayısı, incir, üzüm, siyah üzümü iyice yıkayın. Portakal suyunu geniş bir kaseye dökün. Kayısı ve incirleri küçük parçalara doğrayıp portakal suyuna ilave edin. Kuru üzüm ve siyah üzümleri ekleyip 20-30 dakika bekletin. Kağıt peçete üzerine alıp iyice süzün. Kuruyemişleri hamura ilave edip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.
Hamuru yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına döküp üzerini spatula ile düzelterek yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınması için 10 dakika bekletin. Servis tabağına alıp dilimleyin.
|
Kuruyemişli Kek |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161152
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2021
236 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
15-20 adet kuru kayısı
80 gram tereyağı
1 su bardağı su
1'er çay bardağı badem ve ceviz içi
Yarım çay bardağı kuru üzüm
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Sos için:
1 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Bir tutam kırmızı gıda boyası
Kayısıları dörde bölüp tereyağı ve suyla birlikte tencereye alın. Badem, ceviz içi ve kuru üzümleri ekleyip kayısılar yumuşayana kadar pişirin. Diğer tarafta yumurtayı toz şeker ile çırpın. Zeytinyağını ekleyin. Unu ve kabartma tozunu ilave edip, kaşıkla iyice karıştırın. Pişen kayısılı karışımı kek harcına ekleyip karıştırın ve yağlanmış kalıba dökün. İlk 15 dakika, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, sonra da iyice kabarana dek, ısıyı düşürüp, 140 derecede pişirin. Bu arada sosu için pirinç unu, toz şeker ve sütü, muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Sosu ocaktan alıp vanilyayı ve gıda boyasını ilave edin. Fırından aldığınız kekin üzerine sosu gezdirip dilimleyerek servis yapın.
|
|