|
Kuş Üzümlü Kurabiye |
|
amator
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren |
Kısa URL: https://ml.md/lc5206
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2006
3,058 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım çay bardağı kuş üzümü
1çay bardaği dövülmüş ceviz içi
1 çay bardaği şeker
1 çay bardaği süt
100 gr margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Derince bir kaba tüm malzemeleri koyun. Malzemeleri iyice ezin. Alabildiği kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı) ilave ederek yumuşakça bir hamur elde edin.10 dakika hamuru diniendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinde yuvarlayin. Bunlari tepsiye dizin. 200 derecede änceden ısıtılmış firinda pişirin.
|
Kuş Üzümlü Kurabiye |
|
Fortuna
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2011
Mesajlar: 119 Şehir: İspanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc69160
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2011
5,162 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı kuş üzümü
1.5 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
1.5 çay bardağı şeker
1.5 çay bardağı süt
125 gr margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
Karıştırma kabına unu alalım, margarini, sütü, kabartma tozunu, vanilyayı, şekeri alalım yoğuralım, yumuşak bir hamur elde edelim. 15 dakika dinlendirelim Dinlendirdiğimiz hamurdan yumurtadan daha küçük parçalar alalım. El ayamızda yuvarlayarak, ısıya dayanıklı yağlanmış fırın kabına dizelim.
|
Kuş Üzumlu Kurabiye |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc81620
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2012
2,752 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilogram un
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağından biraz fazla pudraşekeri
2 adet yumurta
100 gram kuşüzümü
1 adet yumurta sarısı
Unu eleyip, ortasını açın. 1 paket oda sıcaklığındaki margarini, 1 su bardağından biraz fazla pudraşekerini, 2 adet yumurtayı, 100 gram kuşüzümünü ekleyin. Hamuru yoğurun ve 10 dakika dinlendirip ikiye ayırın. Rulo yapıp küçük kesin. Üzerine 1 adet yumurta sarısını çırpıp sürün. 170 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
|
Kuş Üzümlü Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169107
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2022
224 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
0,5 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 - 2 su bardağı un
125 g yumuşak margarin veya tereyağı
0,5 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağı kuş üzümü
1 çay bardağı iri kırılmış badem
Üzeri için:
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra Şekeri
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Hamur kabartma tozunu un ile karıştırıp eleyin. Tereyağı veya margarin, yoğurt, pudra şekeri ve şekerli vanilini ilave edip yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Daha sonra kuş üzümü ve bademleri ekleyip tekrar yoğurun.
Hamurdan yumurta sarısı büyüklüğünde parçalar alıp tezgahın üzerinde 7-8 cm boyutunda uzatın. Bu şekilde uzattığınız 2 adet hamuru yan yana alın, 1 adet de onların üzerine koyun.
Hamurun tamamını bu şekilde hazırlayın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarıp soğutun. Üzerlerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.
|
|