Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kemal Paşa Tarifleri > Kuş Yuvası (3 adet - 111,956 defa bakıldı)

Kuş Yuvası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuş Yuvası

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc11984
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2007
3,391 defa indirildi / yazdırıldı




8 yumurtanın sarısı
1/2 kilo toz şekeri
1/4 litre su
150 gram tereyağı veya margarin
250 gram kaymak

Toz şekeriyle suyu kaynatıp kestirerek ateşten indirmeli ve iyice soğumaya bırakmalı. Beri yanda yumurtaların sarılarını porselen bir kâsede iyice çırparak köpürtmeli ve sicim gibi ince akıtabilmek için çay demliği biçimindeki bir kaba boşaltmak Tereyağını çok derin bir tavada iyice kızdırmalı. Sonra ince tahta veya alüminyum bir çubuğu ele alıp bir yandan bu çubuğu yağın içinde çabuk çabuk çevirirken öbür yandan da kaptaki köpürtülmüş yumurtayı çubuğun ucuna doğru sicim gibi ince ve azar azar akıtmalı. Çubuk çevrildikçe kızgın yağa akıtılan yumurtanın sarısı tel tel bir hal alıp kızaracak ve ortası çukur bir kuş yuvasına benzeyecektir. Kızarıp kuş yuvası biçimini alan köpürtülmüş yumurtayı bir kevgirle yağdan süzerek çıkarmalı ve soğuk şurubun içine atmalı. Böylece eldeki malzemeyi birkaç defada kızartıp şurubun içine atmalı. Kuş yuvaları şerbeti iyice çekip soğuyunca birer delikli pay küreğiyle şerbetten çıkarıp tabaklara koymalı. Kuş yuvalarının ortalarına çırpılmış kaymaktan birer parça oturtmalı ve sofraya götürüp servis yapmalı.


ML® Kuş Yuvası için tıklayın


Kuş Yuvası

M.Güneş
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 21.11.2014
Mesajlar: 19
Şehir: Erzincan
Kısa URL: https://ml.md/lc103142
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2014
1,700 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker

Öncelikle şerbetini hazırlayın ki bir yandan soğumaya bırakın. Bunun için şeker ve su bir tencerede kaynatılıp soğumaya bırakılır. Bu hamur için gereken malzemeleri bir kabın içinde yoğurun. Hamuru unlanmış zeminde açıp yuvarlaklar şeklinde kesip şekil verin ve yağın içine alıp kızartın. Kızaran hamurları tepsiye yerleştirin, soğuk şerbetin içine atıp çıkartın. Servis tabağına üst üste dizip üzerine biraz daha şerbet ekleyip dinlendirin. Gül şekli verirseniz daha keyifli olacaktır. Üzerine pudra şekeri de serpip servis yapılabilir.



Kuş Yuvası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170015
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2023
228 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Keşkül
2 su bardağı süt
0,5 su bardağı krema
Şurup:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Bohça için:
100 g çiğ tel kadayıf
50 g tereyağı (eritilmiş)
0,5 su bardağı iri kırılmış antepfıstığı
12 adet baklavalık yufka
50 g tereyağı (eritilmiş)
Üzeri için:
2 - 3 yemek kaşığı iri kırılmış antepfıstığı

Süt ve kremayı bir tencereye boşaltın ve üzerine keşkül poşetini ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve limon suyunu ilave edin. 5 dakika kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırını belirtilen derceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Tel kadayıfları elinizle 5-6 cm uzunluğunda koparın. Çelik bir tavaya alın, kısık ateşte karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp soğutun. Üzerlerine eritilmiş tereyağını dökün ve karıştırın. Antep fıstığını ekleyin ve tekrar karıştırın.
3 adet yufkayı aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun. 12 cm çapındaki bir kase yardımı ile 4 adet daire kesin. Ortasına 1-2 tatlı kaşığı Antep fıstıklı kadayıf koyun. Üzerine 1-2 tatlı kaşığı keşkül koyup yufkanın ucunu kese şeklinde toplayıp birleştirin. Kalan yufkaları da üçlü olarak aynı şekilde üst üste koyarak kesin ve doldurun. Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin. Üzerine şurubu dökün, antepfıstığı ile süsleyerek ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.







Kuş Yuvası Tarifleri Kemal Paşa Tarifleri



(3 adet Kuş Yuvası 111,956 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort