|
|
Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı |
|
market
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc48710
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2010
3,097 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bulgur pilâvı:
1/2 kg bulgur
6 çorba kaşığı sadeyağ
2 bardak etsuyu veya su
1 çorba kaşığı tuz
Eti:
4 çorba kaşığı margarin
3 soğan (büyük)
2 domates (büyük)
2 bardak su
750 gr koyun eti
2 kahve kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Bir tencereye ölçülere göre margarin ile küçük doğranmış soğanlar konularak kavrulur. Soğanlar pembeleşince kuşbaşı doğranmış koyun eti buna katılarak kapağı kapatılır ve et, suyunu çekinceye kadar pişirilir. Sonra tuz, karabiber, kabukları ve çekirdekleri çıkarılarak küçük doğranmış domatesler (yoksa salçası) ve sıcak su ilâve edilerek iki saat pişirilir. Tencerenin kapağı açılarak karıştırmak suretiyle yemeğin suyu çektirilir.
Etler, tamamen suyunu çekince yeniden üzerine ılık et suyu dökülerek ateşten indirilip bir tarafa bırakılır. Başka bir tencere alınarak buna sadeyağ konulur, biraz kızdırılarak içerisine ayıklanmış, 2 - 3 su yıkanmış ve süzülmüş bulgur konularak kuvvetli ateşte 10 dakika kavrulur ve buna tuz ile et tenceresi olduğu gibi boca edilir.
İyice karıştırıldıktan sonra kapağı kapatılır ve bulgurlar suyunu çekinceye kadar pişirilir. Sonra tencerenin kapağı açılarak ateşten indirilir, üzerine bir peçete örtülüp yeniden kapağı kapatılarak yarım saat demlendirildikten sonra iyice karıştırılır ve servis yapılır.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 27.01.2022
|
Kuşbaşılı Bulgur Pilavı |
|
temaşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2011
Mesajlar: 79 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc66508
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2011
3,307 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. bulgur
6 çorba kaşığı tereyağı
50 gr. su veya et suyu
Tuz
ETİ İÇİN:
750 gr. koyun eti
4 çorba kaşığı tereyağı
3 büyük soğan
2 büyük domates veya 3 çorba kaşığı domates salçası
2 bardak su
Küçük doğranmış soğanlar 4 kaşık yağda hafif pembeleştirilir. Kuşbaşı et ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılır. Et, suyunu salıp tekrar çekinceye kadar arada bir karıştınlarak ortadan az ateşte pişmeye bırakılır. Sonra 1 tatlı kaşığı tuz, 2 kahve kaşığı karabiber, kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesler veya yarım bardak suda eritilmiş salça ile iki-üç kerede olmak üzere her yarım saatte, yarım bardak sıcak su ilave edilerek et yumuşayıncaya kadar yaklaşık iki buçuk saat ortadan az ateşte pişirilir. Tencerenin kapağı açılarak sık sık karıştırılır ve suyunun iyice çekmesi sağlanır. Tekrar iki bardak sıcak su veya et suyu katılır ve bir tarafa bırakılır. Başka bir tencerede 6 çorba kaşığı yağ az kızdırılır, bulgur ilave edilir, kuvvetli ateşte karıştınlarak 10 dakika kavrulur. Kavrulmuş bu bulgurlara sıcak haldeki etler katılır ve iyice karıştınldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır ve bulgur suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişmeye bırakılır. Sonra üzerine bir peçete örtülüp tekrar kapak kapatılarak çok kısık ateşte yarım saat demlendirilir, iyice karıştırıldıktan sonra servis yapılır.
|
|
Kuşbaşı Etli Bulgur Pilavı Tarifleri Pilavlar
|
|