Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Osmanlı Yemek Tarifleri > Kuşbaşı Kebabı (3 adet - 140,998 defa bakıldı)

Kuşbaşı Kebabı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Osmanlı Çorba Tarifleri
Osmanlı Salata Tarifleri
Osmanlı Pilav Tarifleri
Osmanlı Yumurta Tarifleri
Osmanlı Sebze Tarifleri
Osmanlı Zeytinyağlı Tarifleri
Osmanlı Baklagil Tarifleri
Osmanlı Dolma Tarifleri
Osmanlı Et Yemeği Tarifleri
Osmanlı Kebap Tarifleri
Osmanlı Köfte Tarifleri
Osmanlı Sakatat Tarifleri
Osmanlı Tavuk Tarifleri
Osmanlı Balık Tarifleri
Osmanlı Reçel Tarifleri
Osmanlı Hoşaf Tarifleri
Osmanlı Turşu Tarifleri
Osmanlı Kurabiye Tarifleri
Osmanlı Pasta Tarifleri
Osmanlı Hamur İşi Tarifleri
Osmanlı Börek Tarifleri
Osmanlı Çörek Tarifleri
Osmanlı Şerbetli Tatlı Tarifleri
Osmanlı Sütlü Tatlı Tarifleri
Osmanlı Meyve Tatlı Tarifleri
Osmanlı Helva Tarifleri
Osmanlı Dondurma Tarifleri
Osmanlı Şekerleme Tarifleri
Osmanlı İçecek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuşbaşı Kebabı

FaDiK
Yamak
Yamak

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 6
Kısa URL: https://ml.md/lc15773
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2007
3,521 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kuzu eti (iri kusbasi dogranmis)
200 gr soğan (rendelenmis) (2 orta boy)
tuz
taze cekilmis karabiber
1/2 cay ks. yenibahar
250 ml et suyu (1 su bardagi)
10 gr. un (1 corba ks.)
1/3 cay ks. tarcin
1/3 cay ks. kimyon

1. Etleri bir kaba koyun. Rendelenmis soğanlari tülbentten süzerek suyunu cikarin. Sogan suyunu etlerin üzerine dökün. Tuzu, biberi ve yenibahari katip, bu terbiyenin etleri kaynasmasi icin elinizle biraz karistirin. Etleri serin bir yere 2-3 saat dinlenmeye birakin.
2. Izgaranizi (izgraniz yoksa firinizin izgarasini) yakin. Etleri sislere dizin. Izgaraya (firinda ise altina bir tepsi koyarak izgara teline) yerlestirip her yani iyice kizarincaya kadar pisirin.
3. Pisen etleri izgaradan alip sicak tutun. Et suyunu (firinda ise tepside biriken et suyunu) bir tavaya bosaltip unla karistirin. Kisik ateste koyulasincaya kadar pisirdiktan sonra tavayi atesten alin.
4. Etlerin üzerine bu sosu döküp, yaninda tarcin ve kimyon ile servis yapin.


KUŞBAŞI KEBAB

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc86930
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2013
2,191 defa indirildi / yazdırıldı




İnci Beşoğul
17. yy Osmanlı mutfağından


Evvelâ kafi miktarda kuzu yahut koyun etinin mehle denilen bölümünden ceviz büyüklüğünde doğrandıktan sonra, kâfi miktar biber ve bir-iki fincan soğan suyu konur. (Tabiiki bunlar iyice karıştırılıp, et üzerine dökülecektir.)
(3-4) saat bir müddet bekletilip ince şişlere muntazam olarak geçirilir. Hafif ızgara ateşinde çevirip pişirdikçe hafif yağı çıktıkça az miktar un ekerek yine pişirilir. Küçük bir tepsiye koyup, üzerine tarçın ve kimyon ekilip soğumadan kullanılır.


Kuşbaşı Kebabı

sapan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.12.2020
Mesajlar: 27
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc154835
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2020
259 defa indirildi / yazdırıldı




Melceü't - Tabbahin (Mehmed Kâmil 1844)
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Yayınları


Evvela koyun veya kuzu etini ceviz miktarı birbirine muvafık doğrayıp badehu iki fincan soğan suyuna mikdâr-ı vâfî tuz ve biber koyup badehu onun üzerine vaz birle iyice oğuşturup bir-iki saat terk ettikten sonra şişlere geçirip mutedil ateşte muttasılan çevirir iken kızarıp damlamaya başladıkta yavaş yavaş bir miktar dakîk-i hâs ekip tamam piştikte lengere vaz ve üzerine tarçın ve bir miktar kimyon ekip sıcak iken tenâvül buyuralar. Pek letafetlidir.






Kuşbaşı Kebabı Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri



(3 adet Kuşbaşı Kebabı 140,998 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort