5 yemek kaşığı kuşburnu
1 kabuk tarçın
4-5 karanfil
Yarım elmanın kabuğu
5-6 papatya
1 yemek kaşığı hibiskus
Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Bu esnada suyu kaynatın. Beş dakika kadar sıcak suda demlenmeye bırakın. Ardından süzerek fincanlara dökün. İçine bir çay kaşığı bal ve çeyrek limonun suyunu ekleyerek servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc163157
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2022
277 defa indirildi / yazdırıldı
Kuşburnu çayını, taze ya da kuru kuşburnu ile demlemek mümkün. Eğer kuru kuşburnu ile yapacaksanız, 2.5 su bardağı içerisine 2 yemek kaşığı kuşburnu katın. 5 dakika kaynattıktan sonra demlemeye bırakın. 10 dakika sonra çayınızı içebilirsiniz. Eğer taze kuşburnu kullanacaksanız, kaynamayı 10 dakikaya çıkarın ve 15 dakika bekletin. Kuşburnu çayını günde en fazla 2 fincan içmeniz gerektiğini de unutmayın.
Kısa URL: https://ml.md/lc165767
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2022
230 defa indirildi / yazdırıldı
Kuşburnu
Su
Bir büyük fincan çay için 1.5-2 çay kaşığı ufalanmış kuşburnu kullanabilirsiniz. Kaynar suyu bardağa döktükten sonra 10-15 dakika demleyin. Süzdükten sonra hafif ekşi olan çayı balla tatlandırabilirsiniz.