|
|
Kuşburnu Çorbası |
|
dilber
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2008
Mesajlar: 86 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc23644
Gönderme Tarihi: 05.May.2008
2,421 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
500 gr. kuşburnu,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı un,
1 lt. su
200 gr. kıyma,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tutam karabiber,
kimyon
nane.
Ayıklanıp yıkanan kuşburnuları 1 lt. suda 30 dakika kaynatılır. Daha sonra kevgirden ve tel süzgeçten geçirilir. Diğer taraftan kıyma içerine tuz, karabiber, kimyon katılarak fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır ve bunlar suda kaynatılarak pişirilir. Bir tencereye tereyağı ve un konulur. Un kavruluncaya kadar karıştırılır. Bu karışımın içine hazırlanan kuşburnu suyu ilave edilir. 15 dakika sureyle karıştırılır. Hazırlanan köfteler ilave edilir. Çorba bir müddet kaynadıktan sonra ocaktan alınır Kızarmış yağa nane katılarak üzerine dökülür. Sıcak sıcak servis yapılır.
Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020
|
Kuşburnu Çorbası |
|
KARATAYLI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2020
Mesajlar: 48 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc153266
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2020
383 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kurutulmuş kuşburnu veya ½ kg. kuşburnu marmelatı
100 gr. kuru üzüm
1,5 kg. toz şeker
½ kg. yarma (gendime)
100 gr. kuru fasulye
100 gr. kayısı
100 gr. incir (isteğe göre)
100 gr. erik (isteğe göre)
250 gr. fındık
1 su bardağı
Tuz
Kuşburnu iyice pişirilerek ezilir önce süzgeçten sonra elekten geçirilerek süzülür . Başka bir kapta iyice pişirilen yarma ve önceden pişirilen fasulye süzülen suya katılır, un su ile karıştırılarak bulamaç halinde üzerine ilave edilir bir taşım kaynatılır. Başka kapta diğer malzemeler (kayısı, üzüm, erik, incir) pişirilerek şekerle birlikte karışıma ilave edilir ve bir taşım kaynadıktan sonra, soğumaya bırakılır. İyice soğutulan tatlı çorba üzerine fındık serpilerek servis yapılır.
|
|
Kuşburnu Çorbası Tarifleri Havuç Çorbası Tarifleri
|
|