Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kuşburnu Hoşafı (Afyonkarahisar)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuşburnu Hoşafı (Afyonkarahisar)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc115639
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2016
3,067 defa indirildi / yazdırıldı




Ebru Aydın

1 kg kurutulmuş kuşburnu
2 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı un
12 su bardağı su

Bir düdüklü tencereye kuşburnu ile su konur ve yarım saat haşlanır. Haşlanan kuşburnu soğuyunca, el yardımıyla ezilerek, süzgeçten geçirilir. Süzgeçte kalan kuşburnu posasının üzerine, bir miktar daha su ilave edilerek bu işlem tekrarlanır. Kuşburnu tülbentten geçirilerek süzülür. Süzülen kuşburnu suyu bir tencereye konur. Şeker ve un, su ile ezilip kuşburnuna ilave edilir. Tencere tekrar ocağa konur ve kaynayınca ocaktan alınır. Soğuyunca, kaselere konularak servis yapılır.


Kuşburnu Hoşafı (Afyonkarahisar)

mikro
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.05.2020
Mesajlar: 29
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc150735
Gönderme Tarihi: 23.May.2020
395 defa indirildi / yazdırıldı




Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 Kg Kuşburnu Kurusu
750 Gr Toz Şeker
1,5 Lt Su

Kuşburnular yıkandıktan sonra su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
Daha sonra toz şeker ilave edilir.
Kaynama işlemi koyu bir kıvam alıncaya kadar devam eder.
Soğuduktan sonra servis edilir.







Kuşburnu Hoşafı (Afyonkarahisar) Tarifleri Ege Yemekleri



(2 adet Kuşburnu Hoşafı (Afyonkarahisar) 14,992 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort