Kısa URL: https://ml.md/lc93322
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2013
2,510 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg. Kuşburnu
2 su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı limontuzu
1 çay kaşığı margarin
Yeterince su
Kuşburnularını yıkadıktan sonra, sap ve baş kısımlarını elinizle koparın. Bir tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar su ekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 2 saate yakın pişirin.
Bu işlemi düdüklü tencerede yaparsanız çok daha kolay olacaktır.
Meyveler macun gibi pişmiş olmalı, yoksa süzgeçten geçirmek çok zor olur.
Pişen ve ılıyan kuşburnuları bir tencere üzerine oturtulmuş kevgirin içine dökün. Elinizle bastırarak kevgirden geçirin. En son çekirdek üzerinde fazlaca meyve kalacaktır. Bu çekirdekleri ayrı bir kaba alıp, 2 su bardağı kadar su ekleyin ve iyice karıştırın. yeniden kevgire döküp ovalayın. Bu şekilde çekirdekler meyve püresinden tamamen ayrışmış olacak.
Kuşburnu püresini yeniden ateşe koyun. Üzerine 2 su bardağı şekeri ve margarini ilave edip karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyu çekilip, krema kıvamına gelene kadar pişirin. Limontuzunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
Fotoğraf "KARATAYLI" tarafından gönderildi. 23.09.2020
Kuşburnunun uç kısımlarını bıçak yardımı ile kesip temizliyoruz. Daha sonra yıkayıp düdüklü tencere içerisine alıyoruz. Üzerine, kuşburnuların üzerini bir parmak geçecek kadar içme suyu ekliyoruz. Bu şekilde bir saat kadar pişiriyoruz. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra püre haline getiriyoruz. Püre haline gelen kuşburnunu önce bir makarna süzgeci tarzı bir süzgeçten, daha sonra daha ince bir süzgeçten geçiriyoruz. En son aşamada ise un süzgeci tarzı bir süzgeçten geçirebiliriz. En son aşamada süzülen kuşburnunu geniş bir tencereye alıyoruz ve üç saat kadar karıştırarak kaynatıyoruz. Koyulaşmaya başlayınca şeker ilave ediyoruz. Şeker ilavesi ile birlikte 15-20 dakika kadar kaynatıyoruz.
Kuşburnunun uç kısımlarını bıçak yardımı ile kesip temizleyip yıkıyoruz ve düdüklü tencereye koyuyoruz. Üzerini bir parmak geçecek seviyede içme suyu ekliyoruz. Bu şekilde bir saat kadar pişiriyoruz. Pişme işlemi tamamlandıktan sonra püre haline getiriyoruz. Püre haline gelen kuşburnunu önce bir makarna süzgeci tarzı bir süzgeçten, daha sonra daha ince bir süzgeçten geçiriyoruz. En son aşamada ise un süzgeci tarzı bir süzgeçten geçiriyoruz. Süzülen kuşburnunu geniş bir tencereye alıyoruz ve üç saat kadar karıştırarak kaynatıyoruz. Koyulaşmaya başlayınca şeker ilave ediyoruz ve 15- 20 dakika kadar daha kaynattıktan sonra kavanozlara koyuyoruz.