Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kuşburnu Marmelatlı Misket Limonlu Tart


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuşburnu Marmelatlı Misket Limonlu Tart

çorum sarısı
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.06.2017
Mesajlar: 26
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc126159
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2017
837 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram un
1 çimcik tuz
110 gram margarin
50 gram şeker
1 adet hafif çırpılmış yumurta
İç harcı için 150 gram tuzsuz krem beyaz peynir
100 gram şeker
1/2 su bardağı taze sıkılmış misket limonu suyu
2 adet büyük yumurta
1 yemek kaşığı misket limon rendesi
Üzeri için;
3 yemek kaşığı kuşburnu marmeladı
1 adet misket limonu rendesi

Tart hamuru: Margarini mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Şekeri ilave edip çırpmaya devam edin. Hafif çırpılmış yumurtayı da ekleyip biraz daha çırpın ama abartmayın! Ayrı bir kapta unu ve tuzu karıştırıp sana yağ karışımına ilave edin. Hamur olana kadar biraz çırpın. Hamuru elinizle bastırarak düzleştirin ve streç filme sarıp dinlenmesi için dolaba kaldırın.
20 – 23 cm’lik mümkünse altı çıkabilen tart kalıbını kenarları dahil sana ile yağlayın. Hafif unlanmış tezgaha dinlenmiş hamuru alın ve yaklaşık 3 mm kalınlığında ve 30 cm çapında olacak şekilde merdane yardımıyla açın. Ya da hamuru direkt olarak kalıba alın. Ellerinizle ortadan kenarlara doğru bastırmak suretiye kalıbı kaplayın. Dikkat edin hamur her yerde eşit olsun. Bu teknikteki zorluk, hamurun altı görünmediğinden bazı yerlerin kalın, bazılarının ise fazla inceltilmesidir. Merdane ile açtıysanız işiniz daha kolay, hemen kalıba yayıp oturması için elinizle bastırın. Kenardaki fazlalıkları bıçak yardımıyla kesin.
Kalıbıyla birlikte kaplayıp bir 20 dakika daha dinlenmesi için dolaba kaldırın.
Dinlenmiş hamurun ortasına pişirme kağıdı koyun. Çok düzgün kesmek zorunda değilsiniz. Üzerine pişerken kabarmaması için fasulye, nohut…gb ağırlık koyacağız. Nihayet sona geldik! Önceden 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20-25 dakika, altın sarısı rengi verene kadar pişirin.
Pişen hamuru fırından alıp dereceyi 175’e düşürün. Üzerindeki ağırlıkları alıp ılınması için kenara kaldırın.
İç harcı için: Mikserle peyniri iyice çırpın. Şekeri ilave edip çırpmaya devam edin. Yeterince karıştıklarını düşündüğünüzde yumurtaarı ilave edin. Güzelce çırptıktan sonra limon kabuklarını ve suyunu ekleyin. Karışımı, pişip iyice soğumuş tart tabanınına dökün. Tart hamurunu çıkarttıktan sonra fırın ısısını 175 dereceye düşürün Yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Oda sıcaklığına getirip üzerini kuşburnu marmelatı ile kaplayın ve biraz da buzdolabında dinlendirin.
Üzeri için: Marmeladı nemli bir bıcak yardımıyla tartın üzerine sürün. Miktarı arttırıp azaltabilirsiniz. Limon kabuklarını da serpiştirin.






Kuşburnu Marmelatlı Misket Limonlu Tart Tarifleri Baton Pasta Tarifleri



(1 adet Kuşburnu Marmelatlı Misket Limonlu Tart 8,357 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort