Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bartın Yemekleri > Kuşburnu Reçeli (Bolu) (1 adet - 4,112 defa bakıldı)

Kuşburnu Reçeli (Bolu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuşburnu Reçeli (Bolu)

hoşgeldiniz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.01.2019
Mesajlar: 46
Şehir: Esenboğa
Kısa URL: https://ml.md/lc139797
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2019
1,086 defa indirildi / yazdırıldı




Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi


1 kg olgunlaşmış kuşburnu
500 gr toz şeker
1 lt su
3-4 damla limon suyu

Kuşburnular yıkanır ve uç kısımlarındaki püsküllü alan temizlenir.
Temizlenen kuşburnular tencereye konulur ve üzeri geçecek kadar su ilave edilir. Bu su içerisinde kuşburnular güzelce haşlanır.
Haşlama su ile beraber kuşburnular kevgirden kaşık yardımı ile ezerek geçirilir.
Daha sonra tel süzgeçten geçirilir.
Yeniden tencereye koyulur ve kısık ateşte gözenekler olana kadar kaynatılır.
İçine toz şeker, limon suyu ilave edilir. Kıvama gelene kadar kaynatılır.

Not: Kuşburnu toplaması her ne kadar meşakkatli olsa da yöre halkının vazgeçmediği bir an olsun yılmadığı bir aktivitedir. Çalışkan halk topladığı ürünleri satarak bir nevi ticari faaliyette yürütmektedirler. Kuşburnu ayrıca kış aylarında tedavi amaçlı olarak da tüketilmektedir. Dünyanın en fazla C vitamini barındıran bu mucize besinin Bolu mutfağında yeri ayrıdır. Çay, marmelat ve reçeli yapılan kuşburnu şifa niyetine sofralarda yerini almaktadır.







Kuşburnu Reçeli (Bolu) Tarifleri Bartın Yemekleri



(1 adet Kuşburnu Reçeli (Bolu) 4,112 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort