|
Kuşkonmaz Garnitürü |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc84585
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2012
2,137 defa indirildi / yazdırıldı
|
1) Kuşkonmazları taze haşlanmış veya konserve olarak 5'er santim büyüklüğünde kesiniz. İri ve orta boylardan başsız 2 adet altına, başlı 2 adet üstüne koyarak demet demet hazırlayınız.
2) Üzerlerine ve tam ortalarına, yukarıda Yumurta Dolması'nda yumurtanın içine sıktığınız yumurta sarısından bir parça sıkınız.
3) Üzerlerine karşılıklı 3 adet yeşil fıstık dikiniz.
Not: Buzdolabında hafif soğutarak üzerlerine 1'er kaşık kestirilmiş ve soğutulmuş jelatin dökerseniz dağılmaz, parlak olur.
|
KUŞKONMAZ GARNİTÜRÜ |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc74066
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2012
2,770 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuşkonmazları iyice yıkayın. Sadece yumuşak kısımları kalacak şekilde saplarını kesin. Sapları demet demet bağlayın ve kabın içine dik olarak yerleştirin. Sapların kalın kısmını örtecek kadar kaynar su koyun. Yeterince tuz ilave edin. 10-12 dakika veya kuşkonmaz yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tereyağı ve karabiberle et yemeklerinin yanında ikram edin.
Not: Kuşkonmazı soğuk olarak mayonezle de servis yapabilirsiniz.
|
Kuşkonmaz Garnitürü |
|
Foçalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2010
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc56333
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2010
2,339 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuşkonmazları da, baş taraflarına yakın yerlerinden kesip haşlamalı ve çıkarıp bir salça ile kuşhaneye koymalı. Hafif ateşte biraz bıraktıktan sonra, tereyağı ilâve ederek karıştırmalıdır. Et tabaklarını yanında servis ediniz.
|
KUŞKONMAZ GARNİTÜRİ |
|
Şenol71
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.03.2010
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc48387
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2010
3,137 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kuşkonmaz
250 gr margarin
1 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 limonun suyu
tuz
biber
Hindistancevizi
Kuşkonmazların baş tarafından muntazam küçük parçalar kesilip hafif tuzlu suda yarı haşlanır. Diğer taraftan bir tencereye margarin veya tereyağına bir yumurta sarısı, bir limon suyu karıştırılıp iyice yedirilir. Sonra bu karışım tencereye aktarılır ve içine haşlanmış kuşkonmazlar da konularak biraz daha pişirilir. Ayrıca kuşkonmazlar haşlanıp bu sosla da bir çeşit olarak kullanılabilir.
|
|