Kısa URL: https://ml.md/lc117976
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2016
1,264 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet kuru soğan
2 adet yumurta
1 çay bardağı taze krema
250 gram böreklik beyaz peynir
1 demet kuşkonmaz
4 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı buzlu su
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
2 su bardağı nohut
Önce hamuru hazırlamakla başlamakta fayda var. Çünkü buzdolabında dinlenmesi gereken bir hamur bu. Un, buzlu su, tuz, karabiber ve yağ bir kapta kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hamuru bir strece sarıp yarım saatliğine buzdolabına kaldırıyoruz. Bekleme sırasında kuşkonmazları ayıklayabiliriz. Bir tarafta da kuru soğanı ince ince doğrayıp bir tavada karamelize olacak şekilde kavuruyoruz. Ardından bir kabın içine 2 yumurtayı kırıp kremayı ekledikten sonra iyice çırpıyoruz ve içine beyaz peyniri ekleyerek ezmeye başlıyoruz. Çok fazla ezmeye gerek yok çünkü fırında sıcaktan zaten eriyerek kıvamını buluyor. Peynirli bu karışıma karamelize ettiğimiz soğanları da biraz ılındıktan sonra ekliyoruz. İç malzemeler hazır. Dolaptan yeterince dinlenmiş olan kış hamurunu çıkarıyoruz. Buzdolabından çıktığı haliyle çok sert olacaktır telaşa gerek yok. Biraz tezgah üzerinde bırakın o kendine gelecektir. Hamur yumuşayınca unlu bir tezgahta kış kalıbının ölçülerine göre merdaneyle onu açıyoruz. Düzgünce kalıbın içine yerleştirdikten sonra daha önceden 180 dereceye ayarladığımız fırına atıyoruz ancak sadece 15 dakikalığına. Bu arada hamurun kabarmaması gerekiyor. Bunun için hamurun üzerine yağlı kağıt serip üzerini nohutlarla dolduruyoruz. Bu şekilde hamur fırında kabarmadan 15 dakika pişiriliyor. Piştikten sonra içerisine hazırlamış olduğumuzyumurtalı peynirli karışımın yarısını döküyoruz ve üzerine temizleyip soyduğumuzkuşkonmazları diziyoruz ve onun üzerine geri kalan iç malzemeyi boca ediyoruz ve doğru yine 180 derecelik fırına. Yaklaşık olarak 35 dakika sonra hazır.
Kısa URL: https://ml.md/lc8644
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2006
2,630 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr. beyaz kuşkonmaz
500 gr. yeşil kuşkonmaz
400 gr. kurubaklagil
150 gr. az yağlı pastırma
40 gr. tereyağı
20 gr. un
150 ml. sebze suyu
100 ml. krema
1 demet taze soğan
50 gr. gouda peyniri (rendelenmiş)
3 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kuşkonmazları soyun. Beyaz olanları tuzlu suda 12 dakika haşlayın. Yeşil olanları haşlama süresinin 8. dakikasında ekleyin. Haşlama süresinin sonunda süzüp soğumaya bırakın. Hamuru 26 cm. çapında önceden yağladığınız kelepçeli kalıba koyun. Kenarlarını düzeltin. Hamurun üzerine yağlı kağıt serin, üstüne kuru baklagilleri boşaltın. Önceden 220° C'de ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Pastırmaları ince ince kıyın, tereyağında 3 dakika sote edin. Unu ilave edip birlikte 1-2 dakika daha pişirin. Sebze suyu ve kremayı ilave edin. 5 dakika üstü açık olarak kaynatın. Tuzlayıp biberleyin. Soğumaya bırakın. Kıyılmış taze soğanı ve yumurtaları ilave edip karıştırın. + Kuşkonmazların alttan üçte birlik kısımlarını ince ince dilimleyin. Yağlı kağıtla kuru baklagilleri hamurun üstünden alın. Hazırladığınız karışımın 1/3'lük bir kısmını hamurun üstüne koyun. Kuşkonmaz dilimlerini serpiştirin. Kalan kremayı kuşkonmazın üstüne dökün. Peyniri üzerine serpiştirin. Önceden 220° C'de ısıtılmış fırının en alt rafında 30-35 dakika pişirin.