Kayıt: 08.07.2007 Mesajlar: 47 Şehir: Anıttepe Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc76889
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2012
1,621 defa indirildi / yazdırıldı
2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 yumurta
4 kuşkonmaz
2 domates
4 yaprak biberiye
Derin bir kabın içinde maya ve ılık suyu karıştırın. Üzerine un, şeker ve tuzu ekleyip yumurtayı kırın, yumuşak bir hamur yoğurun. Bu karışımı kabarması için yarım saat bekletin. Kuşkonmazları ince ince kıyın. 4 dakika kadar suda haşlayıp süzün. Hamur kabarınca unlamış tezgahta açıp tepsiye yerleştirin. Üzerine kuşkonmazları, dilimlediğiniz domatesleri, beyaz peyniri, biberiyeyi dizip 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın. Beşamel sosla da çok lezzetli olan bu pizzayı, üzerine malzemeleri koymadan önce domatesli sosu sürüp de hazırlayabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc134145
Gönderme Tarihi: 17.May.2018
693 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru için:
150 gr. un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
1/2 su bardağı süt
Tuz
İçi için
800 gr. kuşkonmaz
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı kaşık peynir
Tuz
Karabiber
Unu düzgün bir mermer masaya yayın. Ortasını açıp hamur için diğer malzemeleri koyup güzelce yoğurun. 30 dakika bekletin.
İçi için gerekli olan yumurta tuz ve peyniri karıştırın.
Hamuru yağlı kağıt üstünde tepsinize yerleştirin.
Üzerine haşlanmış kuşkonmazlarınızı sıralayın.
En üste de yumurtalı karışımınızı dökün.
Kızarana kadar pişirin.