|
Kuşkonmazlı Somon |
|
tarif dükkanı
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc141130
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2019
729 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
3 dilim füme somon
8 adet kuşkonmaz
1 adet avokado
2 adet renkli marul yaprağı
Sos için:
1 çay kaşığı hardal
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı kıyılmış dereotu
Salata yapraklarını bir tabağa yerleştirin. Somonları önceden haşladığınız kuşkonmazların etrafına sarın. Salata yapraklarının üzerine yerleştirin. Avokadoyu soyup, çekirdeğini çıkarın. Somonların üzerine rendeleyin ya da doğrayın. Hardal, mayonez ve dereotunu karıştırarak, sosu hazırlayın. Servis yaparken hazırladığınız sosu kuşkonmazlı somonların üzerine dökün.
|
Kuşkonmazlı Somon Fileto |
|
nazire abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc147355
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2019
1,107 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
80 g somon fileto
Himalaya tuzu
1 portakal
4-5 adet kuşkonmaz
2 portakalın suyu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Kuşkonmazı temizledikten sonra buzlu suyun içinde 1 dakika bekletin. Daha sonra kaynar suyun içine atın. 3 dakika haşladıktan sonra süzüp tekrar buzlu suyun içine aktarın. Buzlu suyun içinden 1 dakika sonra çıkartın. Somon filetosunun her iki yüzüne de tütsülenmiş Himalaya tuzu serpin. Kapağını kapatıp buzdolabına alın ve 1 saat kadar dinlendirin. Izgara tavaya çok az zeytinyağı ekleyin ve somon filetoyu arkalı önlü hafif kızartın. Portakalın suyunu, şekeri ve nişastayı sos tenceresine alın. Orta ateşte, yoğun bir kıvam elde edene kadar, yani jöle kıvamı alana dek pişirip ocaktan alın. Füme somonu servis tabağına yerleştirin. Üzerine incecik dilimlenmiş portakalları dizin. Kuşkonmaz ile birlikte servis yapın.
|
Kuşkonmazlı Somon |
|
elmalı
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.10.2018
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc137725
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2023
753 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Sofra Tuzu 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Limon 0.5 Adet
Kapari 1 Yemek Kaşığı
Somon Füme 150 Gram
Az Yağlı (light) Mayonez 1 Çorba Kaşığı
Kuşkonmaz Konservesi 150 Gram
COOK Alüminyum Mutfak Folyosu (8m) 1 Adet
COOK Alüminyum mutfak folyosu ile kapladığınız kesme tahtanızın üzerine somonu yerleştirin. Ortasına kuşkonmazları sererek üzerine karabiber, yarım limon suyu, tuz, light mayonez, kapari ilave ederek rulo halinde sarın.
Rulo halindeki somonları ikişer parmak kalınlığında verev şeklinde dilimleyin. Servis tabağınıza alarak arzu ettiğinizde formda süsleyin.
|
|