Kısa URL: https://ml.md/lc133054
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2018
1,410 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı kuskus
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı un
Tuz
Su
Tencereye sıvıyağ koyup ocağa alıyoruz. Soğanı rendeleyip yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz. Salça ve kuskusu ekleyip birkaç dakika daha kavuruyoruz. Son olarak 1 kaşık un ekleyip kavurduktan sonra 1,5 litre kadar su koyup tuzunu ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca altını kısıp kuskuslar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc100420
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2014
1,630 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı kus kus
2 yemek kaşığı margarin
5 su bardağı su
1 tatlı kaşıkğı tuz
1 tutam maydanoz
1 kaşık un
1 kaşık domates salçası
Margarin tencerede eritilip kus kus ve un kavrulur domates salçası ileve edip karıştırılır su ilave edip yumuşayana kadar pişirip kıyılmış maydanoz ile servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc91459
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2013
5,467 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım paket kuskus makarna
1 adet ufak soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 dolu çorba kaşığı salça
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Terbiye için:
1 adet yumurta
1 adet limon
2 çorba kaşığı un
Soğan rendelenir, sıvıyağda pembeleştirilir. Salça eklenir, kokusu gidene kadar kavrulur. Sıcak su ve tuz eklenir. Kaynayınca kuskus eklenir, şişene kadar pişirilir. Terbiye malzemesi çırpılır, çorbaya katılır, bir taşım daha pişirilir.