Kısa URL: https://ml.md/lc76010
Gönderme Tarihi: 24.May.2012
1,767 defa indirildi / yazdırıldı
12 bardak su
1 bardak tavuk veya et suyu
250 gr kuskus
3 Yemek Kaşığı Sana Klasik
12 bardak suyu bir tencereye koyup tuz atıp suyu kaynatınız. Su kaynayınca kuskusları içine atıp 5-10 dk haşlayınız. Ateşten alıp üzerine soğuk su koyup 5 dk bekletip suyunu süzünüz. Tencereye 1 bardak et veya tavuk suyunu koyup kaynatınız. Su kaynayınca haşlanan kuskusları içine koyup tuz atıp orta ateşte 10-15 dk pişiriniz. Kuskuslar suyu çekip yumuşayınca 3 kaşık yağı katıp karıştırarak yağı her tarafa yediriniz.Servis tabağına boşaltıp yağı donmadan servis yapınız.
Not: Kuskusların suyu çekip yumuşayınca 3 kaşık yağı katıp karıştırarak yağı her tarafa yediriniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc79903
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2012
1,731 defa indirildi / yazdırıldı
5 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi
1 Çay Bardağı domates rende
1 Bardak tavuk suyu
1 Paket kuskus
Tencereye yeteri kadar tuz ve su konur. Su kaynayınca kuskuslar içine atılır.Yaklaşık 10 dakika haşlanır. Süzgüye konup,bolsudan geçirilir. Kuskus tenceresine domates rendesi, tavuk suyu ve kuskuslar konur. Tavuk suyu kaynayınca ocağın altı kısılır. Bu şekilde 10 dakika pişirilir. Pilav suyunu çekince eritilmiş sana margarin katılıp, bir kaç kez çevrilip altı kapatılıp demlenmeye bırakılır. Kıyılmış dereotu ve pul biberle süslenir.