|
Kuskus |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65346
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
4,427 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
250 gr. kuskus
10 su bardağı su
2 çorba kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı tereyağı
Yeterince tuz, peynir, et veya tuvuksuyu
Bir tencereye su, tuz ve sıvıyağ koyarak kuskusları haşlayınız. 10 dakika haşladıktan sonra ateşten alıp suyunu süzüp soğuk sudan geçiriniz. Bir tencereye bir bardak et veya tavuksuyu koyarak kaynatınız. Et veya tavuk suyu yerine sade içme suyu da olabilir. Su kaynayınca içine kuskusları atınız. Yeterince tuz ve beyazpeynir koyarak orta haraketli ateşte 5-10 dakika ağır ağır pişiriniz. Kuskuslar suyunu çekip yumuşayınca, 3 çorba kaşığı katıyağı katıp, karıştırarak yağı her tarafa yediriniz. Yağ donanmadan sıcak sıcak servis yapınız.
Not: Kuskus bir çeşit makarnadır. Makarnayla yapılan her türlü yemek çeşidi yapılabilir. Parça etli, kıymalı, sebzeli kuskus yemekleri yaparak ayrı lezzetler yapabilirsiniz.
|
Kuskus |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175687
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2023
186 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 su bardağı kuskus
2 su bardağı su veya tavuk/büyükbaş eti suyu
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz (isteğe bağlı)
Bir tencerede suyu (veya et suyunu) kaynatın.
Kaynamış suyu ocaktan alın ve kuskusun üzerine dökün. Bir spatula veya tahta kaşık yardımıyla hafifçe karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kuskusu şişmesi için 5-10 dakika kadar bekletin.
Ardından tane tane olması için kuskusu bir çatal veya kaşık yardımıyla havalandırarak karıştırın.
Sıvı yağı ekleyin ve tekrar karıştırarak kuskusu gevşetin.
İsteğe bağlı olarak tuz ekleyebilir ve tekrar karıştırabilirsiniz.
Kuskusunuz servise hazır.
Not: Kuskusu taze sebzeler, et yemekleri veya salatalarla birlikte servis edebilirsiniz. Ayrıca, damak zevkinize göre baharatlar veya otlar ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
|
|