|
Kuskus Hazırlama |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96174
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2014
1,848 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 g irmik veya ince bulgur
4 adet yumurta
750 g un
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tuz
Unu eleyiniz.
Yumurta ve sütü iyice çırpınız, tuz ilave ediniz.
Kenarlı büyük bir tepsiye irmik veya ince bulguru koyunuz.
Tepsideki irmiğin üzerine önce yumurta ve süt karışımından bir kepçe serpiniz .
Sonra 3-4 kaşık un serpip tellendiriniz.
El ayasıyla fazla bastırmadan dairesel hareketler yaparak, bulgurun unu almasını sağlayınız.
Tekrar yumurta ve süt karışımından bir kepçe ekleyip, sonra 3-4 kaşık un serpiniz. Bir önceki işlemi tekrarlayınız.
Bulgurlar, kuskus büğüklüğüne gelinceye kadar aynı işlemi tekrarlayınız.
Küçük kalanları ve fazla unu ayırmak için süzgeçten geçiriniz.
Süzgeçin içinde kalanları temiz bir örtü üzerine kuruması için seriniz.
Alta geçenleri aynı kuskus büğüklüğüne gelinceye kadar, aynı işlemi tekrarlayınız.
Kuskusları temiz bir örtü üzerinde, havadar ve gölge bir yere sererek kurutunuz.
|
KUSKUS YAPIMI |
|
G.Ömer
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.04.2011
Mesajlar: 26 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc63288
Gönderme Tarihi: 19.May.2011
5,569 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
1 kg un
4 yumurta
Biraz süt
1 kahve fincanı sıvıyağı
Tuz
Unu eleyin. Ortasına yumurta, yağ, tuz ve süt ilavesi ile sertçe bir hamur yapın. Portakal büyüklüğünde parçalara ayırın. 2 saat dinlendirin. Üzerini örterek iri delikli bir kevgirden geçirin. Temiz bir bez üzerine serin. 7 gün bekletin. İyice kurutup torbalara doldurun ve kaldırın.
|
|