Kısa URL: https://ml.md/lc68804
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2011
16,936 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı un
3 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı (aşyağı)
pekmez (veya toz şeker)
Az tuz
Kuşhana (tencere) içerisine az miktarda su konur. Üzerine un katılır ve ağaç kaşıkla iyice çırpılarak ezilir. Bu işlem yapılırken içinde pütür kalmamasına dikkat edilir. Başka bir tarafta tereyağının yarısı tencerede eritilir. İki bardak su üzerine eklenir, kaynatılır. Suyla ezilen un, kaynayan suyla karıştırılır, biraz tuz atılır. Devamlı karıştırılarak tortu yapmadan pişmesi sağlanır. Piştikten sonra tabağa alınır. Tabağa alınan kuymağın üzerinde kaşığın tersiyle 5 - 6 çukur içi yapılır. Kalan yağ ve pekmez beraber eritilir, tabağın üzerindeki çukurlara gezdirilir. Sıcak yenilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc31825
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
14,975 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 su bardağı su
3-4 kaşık un
Arzuya göre un pişirilirken şeker konulabilir
Yarım su bardağı pekmez
3-4 kaşık tereyağı
Kuşgana içerisine az miktarda su koyulur. Üzerine un katılır ve ağaç kaşıkla iyice çırpılarak, cıvık kıvama getirilir. Bu işlem yapılırken hamurun içinde pütür kalmamasına (yöre deyimiyle giliç) dikkat edilir.
Bu işlemden sonra, kuşgana ocağa bırakılarak hamur pişirilir. Ayrıca tabağa alınan kuymağın üzerinde kaşığın altıyla 5-6 tane çukur izi yapılır. Tavada aşyağı ve pekmez beraberce eritilir, tabağın üzerindeki çukurlara gezdirilir. Sıcak sıcak yenilmelidir. Doğum yapan kadınlara özellikle kuymak yedirilir.