Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Doğu Anadolu Yemekleri > Kuymak (Malatya) (2 adet - 35,695 defa bakıldı)

Kuymak (Malatya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuymak (Malatya)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc85756
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2013
2,952 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
125 gr. sana yağı veya tereyağı
2 su bardağı toz şeker
2 kaşık ayrıca (üzerine) tereyağı
3 su bardağı su

Bir tencerede yağla un pembeleşinceye kadar kavrulur, diğer tarafta şekerle su karıştırılarak eritilir. Şekerli su kavrulan una karıştıra karıştıra ilâve edilir. Koyulaşıncaya kadar (5-10 dakika) pişirilir, pişme esnasında karıştırma işlemi devam eder. Servis tabağına alınıp üzerine kaşıkla çukurlar yapılarak eritilmiş tereyağı doldurulur. Sıcak olarak servis yapılır.

Not: Arzu edilirse soğuk veya ılıkta yenebilir. Özellikle lohusalar için hazırlanan bir yiyecektir.


Kuymak (Pellur, Bulamaç) (Malatya)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171916
Gönderme Tarihi: 08.May.2023
105 defa indirildi / yazdırıldı




Malatya Valiliği

3 su bardağı un
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı veya arzuya bağlı olarak margarin
3 su bardağı toz şeker (1 su bardağı içine 2 su bardağı üzerine)
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (üzerine)
7-8 su bardağı su
Şurup İçin:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Bir tencerede yağ ile unu, un kokusu gidinceye kadar sarartın (un helvası gibi koyu renkli kavrulmadan). Bir bardak şeker, 4 bardak su ile karıştırarak eritin.
Şekerli suyu, kavrulan una, unu karıştıra karıştıra ilave edin. Geriye kalan suyu koyarak, koyulaşıncaya kadar 10-15 dakika pişirin. Pişme esnasında içine bir fiske tuz atın.
Muhallebi kıvamından biraz koyuca olacak şekilde pişirin Pişme süresince devamlı karıştırılarak top top olmasını engelleyin.
Servis tabağına alıp üzerine kaşıkla çukurlar yapın; bu çukurlara tereyağı ve şurup doldurun.
Sıcak olarak servis yapın. Şurup yerine tereyağı ile eritilmiş pekmez çukurlara doldurularak da servis yapılır.

Not: Bu tatlı, ismini, yenirken ağızda gerçekleşen kayganlıktan almıştır. Merkezde ve bazı ilçelerde ise un kavrulmadan da pişirilir. Un, su ve şekeri iyice soğuk suda ezip ateşin üzerinde karıştıra karıştıra pişirip servis tabağına alın, üzerine eritilmiş tereyağı koyup yiyebileceğiniz gibi toz şeker dökerek de yiyebilirsiniz.
Bir başka usulde ise, ocağın üzerinde pişmekte olan kuymağı, kıvamından daha erken alıp bir fırın kabına boşaltın. Fırında kızartarak kıvamlaştırın. Üzerine tereyağı-pekmez veya tereyağı-şurup dökerek yiyin.
Bu tatlı, özellikle yeni doğum yapmış annelere tereyağlı, pekmezli olarak yedirilen ilk yiyecektir. Nedeni ise yaraları iyileştirip kan yaptığı, kuvvet verdiği ve doku ve organları yumuşattığı inancıdır.






Kuymak (Malatya) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(2 adet Kuymak (Malatya) 35,695 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort