Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kuyruklu Dolma (Cide Kastamonu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuyruklu Dolma (Cide Kastamonu)

gobit 69
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2020
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc149964
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2020
741 defa indirildi / yazdırıldı




Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı

Karalahana yaprağı (mancar)
Bulgur
Soğan
Nane
Yoğurt
Sarımsak
Tuz
Sıvı yağ
Salça

Bol miktarda soğan ince ince doğranır ve yağda kavrulur.
Salça ve bulgur eklenir. Hemen ardından nane ilave edilir.
Yüzüne çıkacak biçimde su katılır. Tuz da eklendikten sonra biraz diri kalacak şekilde pişirilir.
Lahana yaprakları sıcak su içerisinde bir miktar pişirilir ama ezilmeyecek –canlı kalacak- şekilde haşlanır.
Lahananın orta yaprakları serilir. Yaprakların uç kısmından başlanarak yapraklar kök kısmına doğru sarılır. Böylelikle kök tarafı kenara getirilerek sarma tamamlanır. Kuyruklu Dolma, ismini buradan almıştır.
Sarmalar tencereye dizilir, haşlanması için yeteri miktarda su konulur ve az bir miktar yağ eklenir.
Lahananın kök ve dal kısımları tencerenin dibine konulur, üzerine de dolmalar yerleştirilerek pişirilir.
Servis esnasında tabağa karamelize edilmiş soğan kavurma yapılır.
Yanmadan kızartılan soğan ya tencerenin içine ya da servis tabağına eklenir.
Son olarak hazırlanan sarımsakyoğurt dolmanın üzerine gezdirilerek servis yapılır.







Kuyruklu Dolma (Cide Kastamonu) Tarifleri Karadeniz Yemekleri



(1 adet Kuyruklu Dolma (Cide Kastamonu) 2,376 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort