|
Kuzu Budu Kızartması |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159227
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2021
368 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kiloluk kuzu budu
100 gr. margarin
200 gr. havuç
3 orta büyüklükte soğan
Karabiber
Tuz
Kekik
Kaseye yumurta sarılarını, tuzu ve unu koyun. Tahta kaşıkla karıştırarak halledin. Sonra sıcak zeytinyağını evvelâ damla damla, sonra azar azar katın. Her katışta, dalma aynı İstikamete karıştırarak yağı yumurtalara yedirin. Yumurtalar yağla hallolmadıkça yeni yağ katmayın. Sonra buna yine azar azar limon suyunu İlâve edin. Aynı istikamette karıştırarak limon suyunu da yedirmek suretiyle mayonezi tamamlayın.
Not: Mayonez bozulursa başka bir kaba bir tatlı kaşığı su koyun. Buna bir çorba kaşığından fazla olmamak şartıyla azar azar bozuk mayonezi katıp aynı İstikamette karıştırın. Böylece bozulan mayonezi kullanılır hale getirebilirsiniz.
|
Kuzu But |
|
kürdan
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2017
Mesajlar: 29 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc123919
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2017
783 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
1 Kuzu but (yaklaşık 1500 gr.)
Tuz
Karabiber
3 çay kaşığı Baharatlı otlar
2 diş Sarımsak, dövülmüş
30 gr. Tereyağ, sıvı
50 gr. ekşi Krema
150 ml Et suyu
Nişasta
Kuzu budunu derilerden arındırıp üzerini tuz, karabiber, değişik baharatlı otlar ve sarımsak ile iyice ovun. Üzerine tereyağı sürüp Gurme-Kızartma kabının içinde yaklaşık 30 dakika üstü kapalı pişiriniz.
Et suyu ve ekşi krema ilave ediniz, üstü açık pişirmeye devam ediniz.
Kızartma sosunu su ve ekşi krema ile çoğaltınız ve nişasta ile koyulaştırınız.
Eti dilimleyiniz ve sosla servis yapınız.
|
Kuzu But Kızartması |
|
mesnevi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.11.2014
Mesajlar: 35 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc103002
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2014
1,763 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet Kuzu but (orta kemiği çıkarılmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet Soğan
1 tatlı kaşığı Biberiye
1 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Karabiber
Tereyağını eritip, kuzu budu yıkayıp düzgün bir şekilde tencereye yerleştirin soğanları 4 e bölün etin üzerine koyun. Tencerenin kapağını kapatın et suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin. Biberiyesini, tuzunu ve karabiberini atın üzerini kaplayacak kadar su ekleyin. Kısık ateşte 1 saat pişsin, sonra yağlı bir tepsiye koyup 1 saat fırında kızartın.
|
Kuzu Budu Kızartması |
|
maya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2007
Mesajlar: 48 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc24220
Gönderme Tarihi: 31.May.2008
2,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 adet kuzu budu
2 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 baş soğan
1 adet havuç
1 kahve fincanı domates suyu ya da 1 kahve fincanı su ile sulandırılmış 1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak (istenirse)
Tuz
Karabiber
But üzerindeki yağlı kısmı iyice çıkarın ve kemik ucundaki etin bir kısmını sıyırıp, bir iple bağlayın. Fırın tepsisine iki bardak sıcak suyla iri parçalara bölünmüş soğan ve havucu koyun. Kuzu budunu tepsiye yerleştirin ve bir çorba kaşığı yağla yağlayıp, ortadan biraz fazla ısıdaki fırına verin. 20-25 dakika pişirdikten sonra, tepsiyi fırından çıkarıp, budun öteki yüzünü çevirin ve ikinci kaşık yağla budu yağlayın. Tepsiyi tekrar fırına koyarak bir o kadar daha pişirin. Gerekirse, etin piştiği anlaşılıncaya kadar bu süreyi uzatabilirsiniz.
Tepsiyi fırından çıkarıp kuzu budunu ayrı bir kaba alarak içinde kalan su ve sebze artıklarına dilerseniz bir diş sarmısağı çintip serpiştirin sonra tekrar yanan fırına koyarak 5 dakika kadar suyu yakmadan es-merleştirin. Tepsiyi çıkarıp domates suyunu ekleyin ve 1 taşım kaynatarak fırından alın.
Elde edilen sosu bir süzgeçle süzerek başka bir kaba alıp 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin; tuz ve karabiber koyun.
Budu ipinden tutarak bir et tahtası üzerine yerleştirin. Keskin bir bıçakla bacak kemiği istikametinde iç kapağa kadar eti sıyırıp, budun şeklini bozmadan kemiği çıkartın.
Servisi kolaylaştırmak için et tahtası üzerinde budu bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesin ve but şeklini koruyarak bir servis tabağına yerleştirin.
Servis tabağını yeşillik ile süsleyip sıcak sosla servis yapın.
|
|