|
|
Kuzu But |
|
yeniüye
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc122615
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2017
973 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet (2 kg) kuzu but
1 çorba kaşığı tuz
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tane karabiber
3 adet kuru kırmızı biber
2 çorba kaşığı kuru kekik
Yarım su bardağı zeytinyağı
1/3 su bardağı limon suyu
2 adet limonun kabuğunun rendesi
3 çorba kaşığı biber salçası
Havanda 1 çorba kaşığı tuz ile 5 diş sarımsağı dövün. 1 çorba kaşığı dört renk tane karabiberi havana ekleyin ve 3 adet acı kırmızı kuru biberi ister elinizle ister bıçakla ufak parçalara bölüp havana atın ve dövmeye devam edin. 2 çorba kaşığı kuru kekiği, 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesini de ekledikten sonra sos kıvamına gelmesi için 1/2 bardak zeytinyağı, 1/3 bardak limon suyunu ekleyip sosa hem tat hem de renk vermesi için 3 çorba kaşığı biber salçasını da karıştırın. Tüm malzemeleri birbirleriyle kaynaşana kadar karıştırın.
Daha sonra butun üstünde baklavalar oluşacak şekilde üstündeki yağ tabakasından iki buçuk santim aralıklarla bir santim derinliğinde kesikler atın. Daha sonra bu yan kesiklere baklavalar oluşturacak şekilde çapraz kesikler atın. 3-4 yerine meyve bıçağını 7-8 santim daldırıp, parmağınızın gireceği delikler açın.
Sosu parmağınızla butun içine iyice daldırın. Bu şekilde en az üç saat, tercihen bir gece bekletin. Arçelik Gurme Ankastre Fırını 130 dereceye getirin, fırın tepsisindeki budu folyo kağıdıyla kaplayın. Bu şekilde 3- 3,5 saat pişirin.
Sonra folyo kağıdını alın. Erimiş yağ ve sularını etin üstünde gezdirin. İki saat daha pişirip son 15 dakikasında fırını 250 dereceye çıkarın veya fırının ızgarasını açın. İçi yumuşacık dışıysa çıtır bir etiniz olacak.
|
Kuzu But |
|
hesap no
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.11.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Çarşamba |
Kısa URL: https://ml.md/lc154143
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2020
309 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuzu But (Kuşbaşı) l000g
Kereviz Sapı 1 adet
Arpacık Soğan 5 adet
Havuç 2 adet
Et suyu (Kaynar) 250 g
Sıvı Yağ (Ayçiçek, Kanola) 2 yemek kaşığı
Sarımsak 3 diş
Elma Sirkesi 1/2 su bardağı
Pekmez 2 yemek kaşığı
Defne Yaprağı 2 adet
Taze Biberiye 3 dal
Karabiber (Tane) 8-10 adet
Tuz 2 tatlı kaşığı
Gurme Şef Çok Amaçlı Pişiricinin Sote modunda ve 180 °Cde sıvı yağı 4-5 dk. kadar ısıtın. Kuşbaşı etin bütün yüzeylerini ısınan haznede birkaç dakika mühürleyerek karamelize edin. Hazneye; kabuklarını soyarak rastgele iri küpler şeklinde (mirepoix) doğradığınız havuçları ve kereviz sapını, arpacık soğanlarını (bütün) ve ezilmiş sarımsakları alarak 8-10 dk. kadar soteleyin. Soteleme devam ederken sirke, pekmez ve kaynar et suyunu ilave edin. Gurme Şef Çok Amaçlı Pişiriciyi Kısık Ateşte Pişirme moduna alıp basıncı en yüksek seviyeye, sıcaklığı ise 140 °Cye ayarladıktan sonra 40 dk. kadar pişirme gerçekleştirin. Pişirme işlemi bitince, Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici soğuduktan sonra basıncını tahliye edin ve kapağını açın. Afiyet olsun!
Not: Gurme Şef Çok Amaçlı Pişiricinin kapağı, Sote modunda yemek pişirirken açık kullanılmalıdır.
|
|
Kuzu But Tarifleri Arçelik Yemek Tarifleri
|
|