|
|
KUZU DÜĞÜN KIZARTMASI |
|
Fritöz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2006
Mesajlar: 55 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc9545
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2006
2,766 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kuzu eti
5 çorba kaşığı sade yağ veya margarin
2 büyük baş soğan
1 bardak su
2 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Eti kemikli olarak satın almışsak, kemiği ile beraber 5 parçaya kesilir. Yıkanır, süzülür. Yağ, ateşte kızdırılır. Kesilen etler, kızgın yağa atılır. 5 dakika kavrulduktan sonra, bir tencereye alınır. Aynı yağda soğan, pembeleşinceye kadar kavrulur. Su, karabiber, tuz konulup 5 dakika kaynatılır. Süzgeçten geçirilerek tenceredeki etin üzerine süzdürülür. Orta ateşte 45 dakika pişirilir. Etin yanına, kızarmış patates konularak servis yapılır.
|
KUZU DÜĞÜN KIZARTMASI |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc82244
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2012
1,666 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı tepeleme yağ
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet iri soğan
4 su bardağı su
4 adet iri domates
1 kilo kuzu eti (but, böbrek yatağı veya kol; 5 parça)
1/2 çay kaşığı kırmızıbiber
1) Küçük bir tencereye 1 kaşık yağı koyup kızdırınız. Soğanları ilâve edip devamlı karıştırarak hafif pembe bir renk alıncaya kadar kavurunuz.
2) İçine domatesi ilâve ediniz. 4 dakika daha karıştırarak kavurunuz. Tuzunu ve suyunu ilâve ediniz.
3) Küçük bir tavaya, kalan 1 kaşık yağı koyup kızdırınız. Sonra etleri ve kırmızıbiberi ilâve edip 3'or dakika alt ve üstünü kızartınız.
4) Tenceredeki salçalı suya ilâve edip tam kaynarken üzerinde toplanan köpükleri alıp atınız.
5) Tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte 1,5 saat pişirip servis yapınız.
|
|
KUZU DÜĞÜN KIZARTMASI Tarifleri Et Yemekleri
|
|