Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Balıkesir Yemekleri > Kuzu Eti Kapama (Edirne) (2 adet - 4,402 defa bakıldı)

Kuzu Eti Kapama (Edirne)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuzu Eti Kapama (Edirne)

kırmızı elma
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.03.2016
Mesajlar: 36
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc136354
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2018
662 defa indirildi / yazdırıldı




Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Yarım kg. Kuzu eti
1,5 Bardak Pirinç
2 Baş Soğan
2 Domates
Nane
Karabiber
Yarım paket margarin

Kuzu eti bir miktar su ile pişirilir.
Tencerede yağ ile soğan kavrulur üzerine domates atılır.
Pirinç koyularak kavrulur, üzerine nane, karabiber tuz tuz koyulur.
Tepsiye boşaltılır, üzerine et dizilir, kaynamış etin suyu dökülür.
Fırına alınır, suyunu çekince fırından alınıp servis yapılır.



Kuzu Kapama (Edirne)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178842
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2024
47 defa indirildi / yazdırıldı




Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye SÖİ Programı

350 gr kemiksiz kuzu eti
3 adet taze soğan
1 su bardağı pirinç
1 küçük boy kuru soğan
50 gr tereyağı
2 dal taze nane
1 tutam karabiber

Kuzu etleri tencereye konarak kıyılmış kuru soğan ile haşlanır.
İçine bir tutam tuz atılır.
Tereyağında pirinçler kavrulur.
Kavrulan pirinçler tepsinin altına yayılır.
Üzerine soğanlı kuzu eti ve suyu konulur.
Su etlerin hizasına gelmelidir. Yeterli gelmezse su ilavesi yapılır.
Üzerine kıyılmış taze soğan ve taze nane konulur.
Karabiberi ilave edilerek fırına verilir.
30 dk kadar pişirilir.
Piştikten sonra fırının içerisinde üstü kapatılarak 20 dk dinlendirilerek servis yapılır.

Not: Av hayvanları, kuzu veya tavuk etiyle hazırlanan etli pilavdır. Özellikle Hıdrellez zamanı ve dini bayramlarda yapılan, adını üstü kapatılarak pişirilmesinden alan özel bir yemektir.







Kuzu Eti Kapama (Edirne) Tarifleri Balıkesir Yemekleri



(2 adet Kuzu Eti Kapama (Edirne) 4,402 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası