Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kuzu Etli Mantar Kavurması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuzu Etli Mantar Kavurması

DARI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc12873
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2007
6,444 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo kemiksiz kuzu eti
1/2 kilo kültür mantarı
1 limon
1 bardak et suyu
yeteri kadar tuz ve karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sadeyağ
1 baş soğan
1 çorba kaşığı un

Kuzu etini kuşbaşı iriliğinde par. çalara doğramalı. Bunları yıkadıktan sonra kuşaneye koymalı ve orta ısılı bir ateş' oturtmalı. Tahta kaşıkla eti vakit vakit karıştırılmalı. Böylece et, suyunu salıp çektikten sonra daha sık karıştırarak eti kavurmalı.
Beri yanda zeytinyağıyle sadeyağı kuşaneye koyup orta ısılı ateşe oturtmalı. Yağ ısınınca rendelenmiş soğanı katmalı ve karıştırarak kavurmalı. Soğanın rengi pem. beleşince çabuk çabuk karıştırarak azar azar katılan unu yağlı soğana yedirmeli, iki - üç dakika kadar karıştırarak kavurmalı.
Mantarların toprağa değen bölümlerini kestikten sonra nemli ve temiz bir çuval parçasıyle mantarların zarlarını ovalayarak gidermeli. Sonra bunları bol akarsuda yıkayıp içine yarım limon suyu sıkılmış suda bırakmalı.
Soğanlı salçadaki unun rengi dönmeye baslarken bunun içine kavrulmuş et parçalarını boşaltmalı. Limonlu sudaki mantarları da süzerek etlerin üstüne boşalttıktan sonra duruma göre yarım veya bir bardak et suyu katmalı, kabın ağzını örtüp içindekileri pişmeye bırakmalı. Etle mantar pişince kabın ağzını açmalı ve bir süre suyunu çekmesini beklemeli Etli mantarın suyu azalınca bunu servis tabağına boşaltmalı ve sofraya göeürüp servis yapmalı. İsteyenler bu yemeğe biraz limon da sıkabilirler.


Kuzu Etli Mantar

hülya kuvancı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.10.2014
Mesajlar: 33
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc143876
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2019
765 defa indirildi / yazdırıldı




1 yemek kaşığı salça
1 adet orta boy soğan
2 adet çarliston biber
2 adet domates
500 gram mantar
500 gram kuzu eti
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Soğanı yemeklik doğrayın, biberleri dilimleyin ve eti yağda kavurun. Domatesleri katarak 1-2 dakika daha kavurun. Ardından salçayı ekleyerek bir iki kez kavurun. Mantarları ortadan ikiye bölün ve tencereye ekleyin, suyunu salana kadar karıştırın. Suyunu saldıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.







Kuzu Etli Mantar Kavurması Tarifleri Kuru Mantar Tarifleri



(2 adet Kuzu Etli Mantar Kavurması 81,136 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort