1 kg şevket-i bostan
500 g kuşbaşı kuzu eti
1 çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
Tuz
Karabiber
Şevket-i bostanı bol suyla yıkayıp süzün. Kuşbaşı kuzu etini bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyup etler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Haşlanan etleri ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra şevket-i bostanı ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti haşladığınız sudan bir bardak ilave edip kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc92306
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2013
1,927 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
1 kg şevket-i bostan
2 adet soğan
3-4 diş sarımsak
4 su bardağı etsuyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 dal biberiye otu
Tuz, karabiber
Kuzu etlerini soğan ve sarımsak ile zeytinyağında sote edip, suyunu bırakana kadar orta ateşte kavurun. Daha sonra etsuyunu ekleyin. Etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Ardından şevket-i bostanları ilave edin. Tuz ve karabiberi katın. Şevket-i bostanlar da pişince, yemeği ocaktan alın. İnce kıyılmış biberiye otunu üzerine serpip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc65449
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2011
2,031 defa indirildi / yazdırıldı
THY Skylife
1 kg şevket-i bostan
250 g kuzu kuşbaşı
1 orta boy kuru soğan
½ limon suyu
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tereyağı
Tencerede tereyağı eritilip ince doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Kuşbaşı etler ilave edilip kavrulur. İki su bardağı su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Etler yumuşayınca şevket-i bostanlar ve tuz ilave edilip pişirmeye devam edilir. Ayrı bir kâsede un, limon suyu, bir çay bardağı soğuk su çırpılır ve pişmiş olan şevket-i bostanın suyuna yedirilir. Birkaç dakika daha kaynatılarak ocağın altı kapatılır. Sıcak olarak servis edilir.